47326438_1240332859457195_6664790977028292608_n.jpg
01. juli 2020

Juleevangeliet med ny vri

Vi innleder adventstiden med julemusikalen «Elle melle englespill» i selskap med de 3 musikalske søstrene Trætteberg.

Tekst: Siri Breistein

I St. Jakob kirken får du i disse dager oppleve et juleevangelie med bongotrommer, partier med solo-saksofon, travle fedre i mobiltelefon, og engler med rokkering som ikke husker at det heter «ære være gud», men som glemmer seg og synger «elle melle gud» – til publikums store fornøyelse. 


I bunnen av forestillingen «Elle melle englespill» ligger juleevangeliet om tre vise menn, to fattige foreldre, en hyrde på vakt og reddende engel som viser vei, men i selskap med Søstrene Trætteberg tilføres historien både et nytt tempo, ny energi, overraskende humor. Det gir dagens barn nye innganger til en velkjent historie.  

Scenografien er enkel, men gjennomtenkt, og det er utfordrende å skape et scenerom i et kaldt kirkerom. Men sammen med to skoleklasser, glemte vi ganske snart rommets manglende kvaliteter, for innlevende karakterer, svingende musikk og en morsom historie tok rommet. 

Det som først og fremst løfter denne forestillingen i St. Jakob kirke, er det musikalske nivået. Søstrene Trættebergs vokale ferdigheter, de syv fengende egenkomponerte sanger og samarbeidet med musikerne Eivind Waage Austad og Øyvind Stømer som spiller live på scenen, gir forestillingen liv og nerve. Søstrenes samstemte vokaler og sangtekster med både mening og moro, skaper en forestilling med både kvalitet og humor. Og når hele salen inviteres med for å synge «Hurra for deg som fyller ditt år» til ære for Jesusbarnet er alle med (og etter forestillingen en ekstra gang for en gutt med fødselsdag i salen). 

Denne invitasjonen til publikum, skaper en egen nerve i forestillingen, for barna liker å bli invitert med inn i det som skjer. Et vellykket grep er å trekke barn fra salen til å spille Maria og Josef. Og denne fredag morgenen får Pernille og Samuel tre frem på scenen foran alle klassekameratene sine og iføre seg kostymer. Det gjennomgående inkluderende samspillet med barna i salen, skaper både eierskap og innlevelse. 

 

«Elle melle englespill» gir garantert julestemning – i tillegg til et møte med levende musikere og en fengende konsertopplevelse.    

 

Andre Artikler