D17A4205.jpg
01. juli 2020

Ta på deg kokkelue og bli med på smakseventyr

Første helgen i september går årets matfestival av stabelen og da er det ikke bare de voksne som får lære om mat.

Tekst: Julie Solli Foto: Bergen Matfestival 

Barnas Matfestival vil i år også ha et eget område for barn. Vi har snakket med prosjektleder for Bergen Matfestival, Ingerid Wembstad.

Hva er Barnas Matfestival?
– Barnas Matfestival arrangeres i forbindelse med Bergen Matfestival og fokuserer på barn og deres forhold til mat. I år har vi et ekstra stort fokus på barn og unge og ønsker å få de til å bli enda mer glad i sjømat og grønt.

Hva kan du oppleve på Barnas Matfestival?
– Et nytt program i år er «Fisk er godt – for hode og kropp» kokkekurs for barn der du lærer å lage en rett med sjømat og grønt. Vi har også matkurs for foreldre og barn der dere lager mat sammen. Vi ønsker å inspirere voksne og barn til å bli mer glad i fisk og grønt og vise de at det kan være lett å lage noe som både er sunt og næringsrikt, og som smaker godt. Du kan også bli med på «Den store matreisen» som tar deg gjennom inspirerende aktiviteter fra hav og jord til bord og jord. Du lærer om hvordan vi henter maten og hvordan den til slutt ender opp som kompost. Andre aktiviteter du kan få med deg er Bonden og dyrene, hoppe i høyet, gjeterhundoppvisning og kjøre minitraktor blant annet. Lørdag og søndag kan du også komme å hilse på Apa fra Vennebyen. Han er maskot for Sykkel-VM og tar turen innom festivalen.

Hvorfor er Barnas Matfestival viktig?
– Vi mener det er veldig viktig å sette fokus på god, næringsrik mat og å lage gode matvaner fra starten. Vi ønsker å inspirere til sunne matvaner som er grunnleggende for god helse, læring og livskvalitet.

Hva du få med deg?
– Kokkekursene mener jeg alle må få med seg. Det er kjempegøy og du får smake på maten du har laget etterpå. Alt som foregår i Barnas Mattelt bør du få med deg.

Vi ser at dere har eget opplegg for skoler og barnehager, hva går det ut på?
– I år har vi konkurransen «Fisk er godt – for hode og kropp» for elever i barneskolene i Bergen. Her har elevene sendt inn forslag til sjømatmenyer som besto av både sjømat og grønt, med fokus på lokale råvarer. Elever ved Ulsmåg og Kaland Skole gikk videre til finalen. En av Bergens mest profilerte kokker og eier av Lysverket, Christopher Haatuft, er juryleder i konkurransen. Kokker fra Colonialen, Restaurant 1877, Bellevue og Engen Gruppen stiller som mentorer for finalistene og klargjør dem for finalen som avholdes søndagen under Bergen Matfestival.


Andre Artikler