20170921_143130.jpg
01. juli 2020

Stjernemøtet

Dagen da sykkelfeberen nådde Solheimslien.

Tekst og foto: Siri Breistein

Det er en litt dirrende spenning i luften. Sykkelambassadør, Anne Berit Nyhamn Brekke, i Solheimslien barnehage er tydelig spent og kikker på kokken.

– Han er her snart, sier hun beroligende. Solheimslien barnehage er fadder for Eritrea. Derfor var det helt opplagt å invitere det eritreiske sykkellandsholdet på besøk når de var i Bergen under sykkel-VM. 

Det er Meron Teshome som hun og alle barna venter på. Sykkelrytter på det eritreiske landsholdet. Dagen før tråklet han seg opp Fløysvingene og gjennom et menneskehav på vei til toppen. I dag er det hviledag og tid for barnehagebesøk. Ungene bruker ventetiden til å sykle, rundt og rundt. På enhjuler og tohjuler og det blir litt kræsj her og der. Flere av foreldrene med eritreisk bakrgunn er også invitert til barnehagen på denne spesielle dagen.  

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Marius bruker ventetiden på å sykle noen runder mens han venter på en VM-syklist. 

Og plutselig står han der i porten. Med knallrød treningsjakke og stort smil. Alle strømmer til. Foreldrene vil ha bilder av både seg selv og barna og den store sykkelrytteren,  og sykkelambassadøren knipser i vei. Det er stort å få besøk av en landsholdsrytter fra Eritrea.

– Jeg startet å sykle da jeg var 14 år.

Foto: Sykkelambassadør i barnehagen, Anne Berit Nyhamn Brekke, ønsker VM-syklist Maron Theshome velkommen. 

Snart får Meron låne en sykkel og tar en runde med en haug med barn etter seg, og etterpå blir det både high five, sang, trommer, saft og kjeks. Meron danser med. 

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Meron Teshome fra det eritreiske sykkellandsholdet fikk låne en sykkel i Solheimslien barnehage. 

– Jeg startet å sykle da jeg var 14 år, forteller Meron til Barn i Byen.

– Når du først begynner å sykle så blir du veldig fort bitt av sykkelbasillen, forteller 25-åringen som debuterte i sykkelkonkurranse i 2013 i Frankrike. Nå sykler han på det profesjonelle sykkelholdet Bike Aid. Han er glad for en hviledag – for bakkene opp til Fløyen var hard kost for beina hans.

– Jeg var forberedt på at det ville bli et slit, forteller Meron som har opplevd at de eritreiske syklistene har en stor fanskare i Bergen.  

Saken fortsetter under bildet.  


Foto: Naemi fra Eritrea går i 1 klasse på Ny-Krohnborg skole og ble invitert til barnehagen for å hilse på Meron Teshome. 

Det beste rådet sykkelrytteren gir alle unge som vil starte å sykle er å først og fremst å skaffe seg en hjelm.

– Og så må du begynne å trene hardt, forteller Meron før han blir dradd inn i barnehagen av en utåmodig gutt. Johannes har gledet seg til vise barnehagen for en sykkelsjerne. 

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Johannes hadde æren av å få vise en VM-syklist rundt i barnehagen. 

På søndag kan du heie på Meron Teshome og de andre eritreiske sykkelritterne. Da er det fellestart som står på VM-programmet. 

  

Andre Artikler