fantasifest.jpg
07. mai 2021

5 tips for maihelgen

Opplevelser for alle aldre venter, både inne og ute.

1. ELLE MELLE OG BYVANDRING

En leken teatervandring om barnas Bergen fortalt med teater, lek og moro. Har du noen gang tenkt på hvordan det var da oldemor eller oldefar var liten? Hvordan var det egentlig å være barn i Bergen i gamle dager?

Bymuseets nye vandring «Elle-melle-Byen-Fortelle» inviterer vi barnefamilier med på en teatervandring gjennom Nordnes smau og gater for å utforske gamle leker. Her blir det både Kattepinn, Kokeliko, Tikken og andre kjente og ukjente leker.

Tid: 8. mai kl. 12 og 14
Alder: Fra 5-10 år.
Oppmøte; ved Muren.
Pris: 125/200. Påmelding her

2. LIVE TEATER OM Å VENTE

«Hit eit steg» er ei musikalsk framsyning om det å vente, glede, grue og undre. «Hit eit steg» er en fengende og morsom forestilling for både barn og voksne",skrev Barn i Byens anmelder om stykket. 
Forestillingen er utviklet av Lina Taule Fjørtoft i samarbeid med regissør Ingrid Askvik og musiker Toivo Fjose. 

Les vår anmeldelse: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/mai-september-2020/anmeldelse-hit-eit-steg

Tid: 9. mai kl. 15. 
Alder: Fra 4 år 
Sted: Vestnorske Teater, Logen bar
Pris:Kr. 150/120.
NB! Spiller også 22. mai. 


3. KANO-LØRDAG

Hva med en lørdag i kano? En kort gåtur fra Fløyens øvre stasjon venter kanotur i Skomakerdiket. Her får dere låne kano, padleåre og redningsvest ved Skomakerdiket – helt gratis!

Sted: Årehuset ved Skomakerdiket
Pris: Gratis! 
Kl. 11-15. 

Eller vil du kanskje prøve deg på en sykkeltur, da kan du leie terrengsykler og nyte en tur på de mange grusstien på Fløyen.
Fløyen har sykler for barn (fra 12 år) og voksne + hjelmer. Sykkeluteie er drop in. Sykler drop in  – 200,- pr stk (Vipps på stedet)4. PLAST-LØRDAG  

Hva skjer når du sitter helt fast i plast? Bli med på Barnelørdag i bydelen med forestillingen «Fast i plast» Anemone sitter på havets bunn, hun ser på lag på lag av plast som bølger seg rundt henne i flommer av farger og lys. Hun sitter fast. Fast i noe stort og rødt, fast i noe blått og grønt, hun sitter fast i plast. Langt tilbake i tid var det sjø i dette havet, og i sjøen var det fisker i alle regnbuens farger. Anemone er den eneste som er igjen, helt alene i et hav av plast. En forestilling om ensomhet, samarbeid og plast i havet.
Ved Maria Rønhovde

Sted: Barnelørdag i Kultursalen på Vannkanten, Loddefjord, kl. 14. 

Alder: Fra 3 år
Pris: Gratis!
Billetter: https://barnelordag.ticketco.events/no/nb5. FANTASI–SØNDAG 

Ingebjørg er god til å fortelle og Therese er flink til å tegne. Men de trenger din hjelp! For å lage en fantasifest må man nemlig ha idéer og påfunn fra små barnehoder proppfulle av fantasi. Ingebjørg Berg Holm (forfatter og rollespiller) og Therese G. Eide (forfatter og tegneserieskaper) tegner og forteller eventyr for barna på denne interaktive forestillingen, og barna får være med og bestemme hva som skjer! Gjennom avstemninger og chat kan de som ser på forme fortellingen. Har helten krøllete hår, stor nese eller kanskje en bæsj på hodet? Hva skjuler seg egentlig bak den magiske døra, var det noen som bestilte «enhjørning med romvesen på ryggen»?

Logg deg på og bli med på dette liveshowet hvor ingen vet hva som vil skje. 

Tid: 8. mai kl.12–13:
Pris: Gratis
Sted: https://www.litthusbergen.no/arrangement/fantasifest-vikinger
For andre helgetips se: barnibyen.no/det skjer

 

Andre Artikler