Fysak Melkeplassen_2880.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen-Bergen nr. 82/2019

Nyhet! Fysak på Laksevåg

Med Fysak har barn og unge i Bergen fått et nytt åpent boltrerom.

Tekst og foto: Siri Breistein 

Det er fire dager etter offisiell åpning, og denne ettermiddagen er Fysakhallen full av aktive barn og unge.

– Vi har vært her hver dag siden det åpnet, forteller flere av jentene på den store røde trampolinen.


– Alle virker veldig positive til dette nye tilbudet, forteller Sverre, som er Fysakvert. Etter å ha jobbet syv år på Slettebakken skal han nå følge opp barn og unge på Melkeplassen.


– Vi fanger opp barn og unge som ikke finner vei til de tradisjonelle idrettene, som fotball og håndball, og gir dem et lavterskeltilbud, fortsetter Sverre: – Her kan de drive med egentrening, lære av de andre besøkende, få venner og bare henge.

«Vi fanger opp barn og unge som ikke finner vei til de tradisjonelle idrettene»

Med monkey bars, tumblingbane, hoppemadrasser, balansestativer, turngulv, dansesal og snart egen skatehall, er mulighetene store for at man kan dyrke nye interesser på Fysak. Og i andre etasje venter Norges største innendørs parkour-anlegg.

– Parkourmiljøet i Bergen er større enn mange tror, avslører Sverre som er fornøyd med at så mange jenter også finner vei til den nye Fysakhallen på Melkeplassen. Fysakverten kjenner etter hvert barna godt, og den voksne tilstedeværelse gjør mange foreldre trygge på stedet.


På den store blå matten er Stian i ferd med å gjøre tricking-kunstner. Tricking er en blanding av kampsport, turn og akrobatikk og flere og flere i Bergen finner nå vei til denne aktiviteten. Stikker du innom Fysak på Melkeplassen er det store sjanser for at du blir kjent med nye aktivitetsformer og snart utfolder deg fritt på hoppematten eller i parkourveggen.


FAKTA: 

Fysak på Melkeplassen er åpen mandag til fredag kl. 10–22. Lørdag og søndag 12–19.
Gratis inngang!
Fyllingsveien 35.
Buss nr. 19.

www.fysakbergen.no

Andre Artikler