IMG_5368 2.jpg
01. juli 2020

Nye klatremuligheter i Laksevåg

Klatring, dingling og en vaskekte klatrehai på nye Bergen Klatresenter.

Sammen med sin egen og tre andre barnefamilier har Nini Sissener brukt sparepenger og all fritid det siste halve året på å gjøre noen gamle squashbaner på Laksevåg om til klatrevegger og tjukkasgulv. Lørdag 17. august åpner de dørene til Bergen Klatresenter. 

Hva kan publikum vente seg på Bergen Klatresenter?

– Vi som starter klatresenteret er småbarnsforeldre, og derfor har vi laget et eget barneklatrerom. Her er det lavere vegger med kortere avstand mellom klatretakene, uten bruk for tau og sikringsutstyr. Vi har også en seks meter høy vegg til tauklatring for barn, klatrenett, sklie og en klatrehai! Her er det noe for alle aldre, og voksne kan boltre seg i en stor buldrehall, eller slå seg ned i kaféen vår, som er lydisolert, men med full oversikt til de klatrende barna.

Hvem er klatresenteret for?

– Barn, barnefamilier og voksne som trenger en utfordring. På senteret har vi et hovedrom og et barnerom, og i begge er det buldring som står i fokus. Buldring er enklest å begynne med, samtidig som at du kan finne nok av utfordringer om du er en erfaren klatrer. Vi tilbyr et totimers introkurs til buldring, men det er ikke nødvendig for å prøve seg i veggene.  

Hvorfor skal man ta turen til Bergen Klatresenter?

– Fordi vi har laget det flotteste buldresenteret i Bergen, spesielt for barn. Og fordi det er gøy å klatre! Du får hele tiden utfordret deg selv, prøvd og mestret nye ting. Det er trening, men du merker ikke at du trener. Det blir egentlig mer som en lek. 

Bergen Klatresenter åpner dørene 17. august kl. 10. Hele helgen er det gratis inngang og klatring for alle. Se mer om programmet for åpningshelgen i Barn i Byen sin aktivitetskalender

Besøk www.bergenklatresenter.no for å lese mer om det splitter nye klatresenteret på Laksevåg.

 

Les om da Barn i Byen testet klatring med tau.

 

Andre Artikler