morten_kart.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen-Bergen nr. 83/2019

Barnas seilskutefest

Årets Tall Ships Races byr på eget familiefestivalområde.

Årets Tall Ships Races byr på eget festivalprogram for familier med underholdning, barnevognskafeer og byens største sandkasse. Eller kanskje du har lyst til å gå på gratis skateskole? 

Tekst: Siri Breistein Foto: Siri Breistein og Tall Ships Races. Ill: Gunvor Rasmussen

– I år er The Tall Ships Races i Bergen større enn noensinne, sier Morten Dahl Sebjørnsen, som er prosjektleder for årets seilskutefest.

Fra de høyreiste skutene kommer seilende inn Vågen den 21. juli kl. 11 og til de forlater byen igjen fire dager senere, blir det et tettpakket underholdningsprogram. Festivalområdet, som strekker seg fra Bryggen, Bradbenken, Bergenhus festning og Koengen, fylles med åpne skip, underholdning, bryggefest, gatekunst, parader med mannskap fra hele verden, matboder – og egne barnevognskafeer.

Saken fortsetter under illustrasjonen

Foto: Årets seilskutefestival byr på stort festivalområde. Ill: Gunvor Rasmussen

«Tallships yngel» er barnas eget festivalområde, en sjørøverlandsby hvor du kan ta båtførerlappen, teste strikkebåter, oppleve Anna og Emma fra MGP, teste trampolineparken eller kanskje du vil lære deg å skate? En egen betongpark kommer med skatepark på Holbergskaien. Søndag den 21. juli blir det skatekonkurranse med blant annet norgesmester i skating Elias Heitmann (15). Det blir også skateskole den 22. og 23. juli hvor folk i alle aldre kan lære å skate, helt gratis. 


Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Møt piratene fra den russiske fregatten Vessel Shtandart. Foto: STI.

– Hele essensen ved The Tall Ships Races er at det er gratis, sier Sebjørnsen. Med årets festivalnyheter, «Ferieklubben» for ungdom og «Tall Ships Yngel» for barnefamiliene, ønsker årets festival å tiltrekke seg byens barn og unge.


– Tidligere undersøkelser viser at gjennomsnittsalderen på publikum til Tall Ships Races er 60 pluss. Det ønsker vi å gjøre noe med. Medseilerne på skipene som ankommer havnen vår er jo også ungdommer, understreker prosjektlederen. For at skutene skal kunne delta i regattaen, må nemlig 50% av mannskapet være mellom 15 og 25 år


I hjertet av festivalområdet, ved Bradbenken og Skur 7, blir det bygget en egen maritim landsby for barn og familier. Hver formiddag frem til kl. 16 er det aktiviteter og opplevelser knyttet til det maritime. Det blir også show på sjørøverskutene, spillaktiviteter med Bergen Spillfestival, viten-eksperimenter med VilVite, tivoli og aktiviteter inne på den grønne plenen til Koengen, en scene hvor blant annet artister fra Barnas Melodi Grand Prix jr. skal underholde og en sandkasse på hele 250 kvm.

Fra kl. 17 er det byens unge som får overta boltreplassen på Koengen. Da blir det Ferieklubb frem til kl. 23 og gratis musikkfestival for unge, beach club og parkfestival-stemning.

For familieprogrammet under årets Tall Ships Races, se: www.tallshipsbergen.no/tall-ships-yngel/


Fakta

The Tall Ships Races 21.–24. juli.
Festivalområde: Bryggen, Bradbenken, Bergenhus festning og Koengen.
Gratis inngang.

www.tallshipsbergen.no


Andre Artikler