Skjermbilde 2018-04-19 kl. 11.55.21.png
01. juli 2020

Ingen planer for helgen?

Dra inn i mørket, under jorden, opp i høyden, til Arna eller inn i kunstnernes verden!

 

Ta turen til kulturfest i Arna

På fredag begynner den årlige kulturfesten i Arna med åpningsfest i den nye Sætreparken. I dagene som følger er det mye å velge mellom: Musikalen «Den lille havfruen Jr.», tur med veterantog eller dampbåt, BLÅtur med Arna trefestival, åpent hus på YAS garasjen, trylleshow og mye annet.

Få oversikt over kulturdagene i Barn i Byens opplevelseskalender.

 

Kunstner for en dag!

Ta steget inn i kunstens verden, og utforsk hvordan kunstnerne jobber. Under B-Open kan du ikke bare besøke kunstnernes atelierer rundt omkring i byen, men også selv ta del i kunsthåndverket.

På S-12 Galleri og verksted kan hele familien prøve seg på glassblåsing kl. 11–16, og få med hjem sine egne drikkeglass. Verkstedet er gratis, men krever påmelding til maria@s12.no.

På USF Verftet er det leiren som får stå i fokus, og 12–17 inviteres det til gratis dropp inn-verksted hvor du både kan kjevle, trykke og forme kunstverk med herlig skitne leirehender.

En annen av B-Opens aktiviteter for de yngste skjer på Workshop Aldea i C. Sundts gate 55. Kl. 12.30 og 14.30 kan barn mellom 6–12 år lære å tegne med kroppen i en eksperimentell workshop. Arrangementet er gratis, men krever påmelding til stacybrafield@gmail.com.  

 

Stig opp til svimlende høyder

Snøen forsvinner fra stien til Ulrikens topp, og med det er det atter klart for folkeferd til fjells og familiedag, 643 meter over havet. Kl. 13–18 lover Ulriken aktiviteter, grilling og yoga, og kl. 13–15 dekker Smaksverkstedet langbord og inviterer til matverksted! På menyen står smart turmat, og alle er velkomne til å være med.

Ønsker dere en motiverende og leken tur mot toppen, kan Fjellbingo hentes på Ulrikens nedre stasjon, og på toppen vanker dessuten Fjelltoppbevis til alle barn.

 

Inn i kinomørket

Ta familien med på kino! Hovedbiblioteket, Loddefjord bibliotek og Fana bibliotek inviterer til gratis filmvisning for hele familien.

Loddefjord bibliotek viser «Paddington 2» kl. 10.30 (aldersgrense 6 år), hvor bjørnen Paddingtons perfekte gave til tante Lucys hundreårsdag blir stjålet, og han selv må jakte på og avsløre tyven. Den samme filmen vises på Fana bibliotek kl. 13.

Hovedbiblioteket tar deg med inn i Mummitrollets verden kl. 12, og viser de tre småsnuttene «Små gjester», «Tredronningen» og «Kofferten».

 

Oppdag underjordiske Bergen

I et mørkt rom under et parkeringshus, i et hull i gulvet og på innsiden av det eldste bygget i byen – her er det skjulte ruiner og andre hemmeligheter, og på søndag kan du være oppdagelsesreisende i et eldgammelt Bergen.

Kulturminnefestivalen «Ruiner, hull og andre hemmeligheter» byr på et fullspekket program, og inviterer blant annet til rebusløp på Bryggen kl. 12–16, ringdans, kampoppvisning og tromming på Bergenshus festning kl. 12–15.30 og en tur opp i tårnet i Bergen Domkirke kl. 13–16.

Trofaste Beffen frakter kontinuerlig festivalgjengere mellom Bradbenken og Munkebryggen kl. 12–16, kl. 13 og 14.30 attpåtil med kongelige fortellersnutter ombord.

 

God helg!

 

Andre Artikler