VM-app_Bilde mobilkart.jpg
01. juli 2020 Første gang publisert i Barn i Byen – Bergen nr. 73/2017

Turist i egen by: Oppvarming til sykkel-VN

– Dette er jo gøyere enn Pokémon, sier niåringen, før hun tråkker videre.

Tekst & foto: Anita Nybø, turist i egen by og direktør ved Fløibanen

Sykkelinteressen her i huset har begrenset seg til fire sykler parkert i garasjen med rimelig tørre sykkelkjeder, samt å høre Johan Kaggestad heie seg gjennom sending etter sending av Tour de France på TV om sommeren. Vi har helt ærlig syklet så lite og så sjelden de siste årene at hver tur har endt med vond rumpe i dager etterpå.

Ingen sykkelambisjoner
Vi hadde heller ingen store ambisjoner før min datter, som går i fjerde klasse, kom hjem med et skriv om en skolekampanje og en «Sykle til VM App». Siden en av hobbyene her i huset er å være turist i egen by, slo det meg at vi ved å benytte Appen kanskje kunne komme oss raskere til områder vi ellers ville brukt lang tid på å besøke. Entusiastisk lastet vi ned Appen «Sykle til VM» fra AppStore, smurte sykkelkjedene, festet hjelmen og tråkket i vei fra Ytre Sandviken – uten å vite hvor vi ville ende.

– Vi fant smitt og smau og lekeplasser vi ikke visste fantes.

Nye oppdagelser
Rett opp i gaten (Rema 1000 i Helleveien) fikk vi første napp, og da var det gjort.

– Dette er jo gøyere enn Pokémon, sa fjerdeklassingen og ga gass.

Jeg kan avsløre at fra Ytre Sandviken til Nøstet gikk ferden på kryss og tvers, iveren tok overhånd og vi tok føttene fatt. Ikke bare samlet vi brikker i Appen. Vi fant smitt og smau og lekeplasser vi ikke visste fantes, barna oppdaget statuer av mennesker de lærer om på skolen. Og ikke nok med det, vi fikk premie også, men det kan vi ikke avsløre hva var.

Prøv heller selv, det er gratis, og etter tre uker på sykkelen verker det ikke i rumpen lengre heller!

 

 

 

Andre Artikler