IMG_3818.jpg
01. juli 2020

Sankthans–ekspressen

Hekser, trollmenn og alle andre som vil reise med damptoget på den gamle Vossebanen: Ta plass, klar til avgang!

Tekst: Anders Skogrand Foto: Atle Kårstad 

Hver søndag i sommerhalvåret kan du ta en tur med Veterantoget på gamle Vossebanen. Barn i Byen ble med en regntung søndag i juni og fikk en uforglemmelig reise i selskap med unge trollmenn og hekser.

Saken fortsetter under bildet. 

Det gamle damplokomotivet som trofast har dampet passasjerer siden 1913, pruster sin hvite og svarte damp opp mot en svært så regntung himmel. Det regner katter og hunder og kanskje også hekser og trollmenn. Perrongen på Garnes er tettpakket av barn og voksne, med og uten trolldomskrefter, som venter på å få slippe inn i de gamle ærverdige togvognene. For aller første gang starter Tidsreisers laiv Trolldomsakademiet med reise med damptog. Køen inn til billettluken starter ute på perrongen.

Saken fortsetter under bildet. 

 
Vi entrer nest bakerste vogn og havner i begynnelsen av en Harry Potter-film.

Saken fortsetter under bildet.

Unge hekser tar frem sine sorte tryllestaver fra sirlige etui. Fire unge trollmenn må forklare ovenfor en streng professor hvorfor de har tatt med seg et drageegg. Reiseheksen Rabarbarell Rubina byr på allsmaksbønner, hun lover at de aller fleste smaker godt …

 Saken fortsetter under bildet.

Snopedamen kommer rundt med trallen fylt av magisk snop: Skal det være et hjerte som vil gjøre noen forelsket i deg? Eller en ekstra sterk latterbombe, eller en svart materie?.

En alvorlig ung lærer bærer på en hemmelighet: i en sort liten kiste gjemmer han en sjelden amulett. En tyv nytter sjansen i en tunnel – og borte er amuletten og borte er tyven.

Så må vi gå fra vogn til vogn. Trollmannen spør vanlige reisende om de har sett en tyv, alle smilier og vil hjelpe til.

Og hokus pokus! så er den 18 km lange togturen allerede ved reisens ende på Midttun. Trollmenn og hekser forlater toget på vei til et nytt kapittel i Trolldomsakademiet.

Saken fortsetter under bildet

I striregnet pruster det trofaste lokomotivet, den svarte og sorte røyken innhyller hele toget, og fylt av passasjerer setter det kursen tilbake til der hvor det hele startet.

Andre Artikler