Arrangement

Siljustøl-Lars-Annabel-2562-kopi.jpg

En dag i énstrøken E’s liv – Lytteverksted for barn

Lytterverksted med Annabel Guaita og Lars Kolstad. For barn fra 6 år og oppover.

Lørdag 5. januar 12:00

Hovedbiblioteket, Noterommet

Vi undersøker pianostykket Hjemve opus 57 av Edvard Grieg og spør: Hvordan kan musikken fortone seg fra innsiden? Tonen e spiller en viktig rolle i dette stykket. Hvem er den egentlig? Vi følger denne tonen og ser hvordan den blir farget av sine ulike omgivelser – fra begynnelsen og helt til slutten.

Annabel er pianist og spiller klassisk musikk som er skrevet av andre. Hun vil gjerne at musikken hun spiller skal kommunisere til alle typer mennesker. Derfor ønsker hun å finne frem til noe i denne musikken som angår alle. Hun har derfor invitert Lars til å bli med inn i et klassisk pianostykke. Lars improviserer musikken selv i øyeblikket. Han er veldig glad i musikk, ganske god til å lytte, men ikke skolert i den klassiske musikken i det hele tatt. Han har derfor mange rare – og noen ganske merkelige spørsmål.

Medvirkende:
Lars Kolstad, også kjent som Trommelars, reiser rundt med bilen full av trommer og inviterer store og små til samspill under mottoet «Trom som du er». Ved siden av er han høgskolelektor i musikkpedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet.

Annabel Guaita er pianist og musikkformidler. Under konseptnavnet Lyttelos holder hun konsertforedrag der hun formidler klassisk musikk på helt nye måter – slik at publikum får mer ut av lytteopplevelsen. Hun har turnert for den kulturelle skolesekken med formidling av klassisk musikk til barn og unge i mange år. Hun har også vært formidlingsleder på Griegs komponisthjem Troldhaugen, Bulls hjem Lysøen og Sæveruds hjem Siljustøl. Her holdt hun foredrag for barn, voksne og turister fra alle verdensdeler om de verdenskjente, norske komponistenes musikk.

Arrangement er støttet av Bergen kommune ”Åpne Dører”.