Flaktveit frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende. Mer info her.

 

 

Flaktveit frisbeegolf og er en gruppe tilhørende i Flaktveit idrettsklubb. Planlegging av Flaktveit discgolfpark ble startet for noen år siden. Etter at det økonomiske og de formelle godkjennelsene for etablering kom på plass, begynte vi å lage banen i fjor vinter. Tusenvis av dugnadstimer er lagt ned på alle mulig områder, og banen var allerede spillbar i fjor vår. Lørdag 22.4 ble banen offisielt åpnet.

 

Alle som vil kan spille når som helst. Det koster ingenting å bruke banen. Flaktveit frisbeegolf arrangerer ukentlige treninger/ukesgolf som skal passe for folk i alle aldre. Det har vi gjort siden i fjor vår. I tillegg har vi arrangert innetreninger i vinter. Vi holder også jevnt og trutt kurs og opplæringsdager.