Arrangement

Borealis_2024_1920x1080_Viktor-Bomstad_Mosku_website_2.jpg

Musikk for sjøbading: Viktor Bomstad – Mosku

Gjør deg klar for skyer av støy når den eksperimentelle gitaristen og joikeren Viktor Bomstad presenterer sitt nye verk Mosku (nordsamisk for svart tåke). Verket er skapt for det unike Nordnes Sjøbad, og et svømmende publikum. En opplevelse av flyt venter i det oppvarmede saltvannsbassenget fremkalt av Viktors øde lydlandskap og feberaktige meditasjoner, og støyende temaer, krydret med sporadiske glimt av håp!

Ved bruk av vokal, gitar, synthesizere og elektronisk bearbeidede lyder er Viktors arbeid tett knyttet til joiken, og hans interesse for arkiverte opptak av tradisjonell vokalpraksis i samisk musikk. Hans nyeste soloalbum Sámi Noise sveiset sammen støy, joik, sampling og fuzzlyder for å male bilder av undertrykt urfolkultur, sinne og ungdommelig frihet. Som landsdelsmusiker i joik i Troms og Finnmark, en prestisjetung posisjon, kan Viktor utforske joikens røtter i Omasvuotna/Storfjord, og kombinere det med sin opplæring i og lidenskap for improvisasjon.

Borealis sitt samarbeid med Nordnes Sjøbad vokste ut av festivalens kjærlighet for å svømme i kaldt vann. Gjennom bestillingsverk-serien Musikk for sjøbading har festivalen invitert spennende unge musikkskapere og artister fra Norge og Sápmi til å lage unike verk for dette ikoniske området av byens kulturlandskap – med tidligere bidrag fra Jenny Berger Myhre, Niilas og Mira Thiruchelvam.


Verdenspremiere
Viktor Bomstad – komponist, gitar, vokal, elektronikk

Billetten gir deg tilgang til bassenget, badstuen og garderobene fra kl. 10.00. Fra kr 160.
Konsert 11.00–12.00

Foto: Cecilie Trogstad Johnsen