Arrangement

BB2R0988-kopi.jpg

Ung Matfest

Første helgen i september er det duket for to dager med lærerike og gøyale mataktiviteter for barn og unge under Bergen Matfestival

Engasjerende og lærerike mataktiviteter på Festplassen

Vil du sykle din helt egen smoothie, eller bli bedre kjent med flere spennede arter i havet? På festivalområdet Ung Matfest kan dere glede dere til et vidt spekter av fantastiske lokale råvarer og spennende matopplevelser. Her får du lære om vår lokale matkultur og bærekraftig mat på en inspirerende måte. Aktivitetene på Ung Matfest finner du på Festplassen, og de er gratis og åpne for barn og unge opp til 16 år. 

Mini-kokkekurs og mat fra bunnen av

På Ung Matfest får barn og unge bli bedre kjent med mat som er bra for kropp og klode. De dyktige kokkene på festivalområdet viser hvor sunt, godt og enkelt det er å lage mat fra bunnen av. Barna får være med på hele matreisen fra hav og jord til bord, og tilbake til jord igjen. Gjennom mataktivitetene, minikokkekurs og eksponering for forskjellig mat i alle former, får barna møte bonden og lære hvor maten kommer fra. Målet at de skal de få et nærere forhold til den lokale maten. 

Sjømat-lab

Sjømatkonsumet blant barn og unge må opp, både for helsen, men også for å bidra til et mer bærekraftig kosthold. Mange av aktivitetene er derfor laget for å skape økt interesse for sjømat. Ved å la barn og unge se, lukte, kjenne og smake på maten gjentatte ganger vil flere barn som i utgangspunktet er skeptiske til sjømat bli mer positivt innstilt til maten. Målet er at barna skal komme hjem til familien med en oppfordring og et ønske om å spise enda mer sjømat. På festivalen står spennende retter som torske-lollipop på menyen. 

Konkurranse for hele familien og mini-konsert

Lørdag 2. september kl. 14:00 er det duket for  konkurranse når matglade familier konkurrerer om å lage den beste sjømaten i sesong. I forbindelse med konkurransen blir det også mini-konsert med junior-artister på scenen. 

Er din familie Vestlandets beste sjømatfamilie? Da kan dere melde dere på konkurransen Godfisk-familien med deres familie-oppskrift, og få hjelp av en profesjonell restaurantkokk til å hevde dere i finalen. Her kan dere vinne fine premier. Les mer om konkurransen og meld dere på her: https://matfest.no/godfiskfamilien/

 

Aktiviteter for skoleelever

Fredag 1. september inviterer vi skoleelever fra regionen til åpning av Ung Matfest. Her får de nye og digge matopplevelser i samarbeid med alle aktørene som deltar på festivalen. Her er temaene: Det som spirer og gror, mat fra havet og mat i sesong. Vil din klasse delta? Send mail til monica@matarena.no for mer informasjon. 

 

 

 

 

 

FAKTA OM UNG MATFEST:

Sted: Festplassen
Pris: Gratis 
Påmelding til matkurs: www.matfest.no og drop-in
For fullstendig program: https://matfest.no/ung-matfest/

 

ÅPNINGTIDER FOR UNG MATFEST: 

 

Fredag 1. september: Kl 12:00- 18:00

Lørdag 2. September: Kl 10:00- 18:00

 

FAKTA OM BERGEN MATFESTIVAL 

 

  • Bergen Matfestival arrangeres i Bergen sentrum 1. og 2. september.
  • På festivalområdet på Festplassen og i Byparken vil det være 80 utstillere som representerer det beste innen lokal mat og drikke. 
  • Bergen er medlem av UNESCO sitt nettverk for kreative byer innen gastronomi, hvor byene skal samarbeide og dele erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.
  • Matarena AS er ansvarlig arrangør for Bergen Matfestival.

 

For mer informasjon om festivalen. Sjekk ut www.matfest.no

 

 

 

(Foto: Matarena AS/Tove Lise Mossestad)