4 tips til digg matpakke

4. tips til digg matpakke

Lei av brødskive? 

Det er enkelt å lage en digg matpakke. Her får du tipsene som får alle klassekompisene til å gape etter matpakken din.

1. Pizza i matboksen

For godt til å være sant? Du kan fint å med deg pizza i ny og ne, så lenge den inneholder det kroppen din trenger resten av skoledagen.
Lag en porsjon med grov deig. Ha gjerne litt havregryn i deigen, det smaker supergodt og holder deg mett lenge. Hev deigen litt og kjevle den ut til en stor firkant. Ha på pizzasaus, cottage cheese, soltørkede tomater, paprika, sopp, ost eller annet du liker på pizza. Rull deigen sammen til en pølse og skjær passe biter som du legger på et stekebrett. Sett på ovnen og la pizzabollene heve under et håndkle mens ovnen blir varm. Ha på litt ost som topping og krydre med oregano og basilikum før du setter dem i ovnen. Stek pizzabollene gylne og ha de i en pose når de er avkjølt.

Matpakketips fortsetter under bildet. 


Foto: Lag din egen pitabrød-deig. 

2. Omlett-matpakke

Egg er en supermatvare som passer perfekt i matpakken. Pisk sammen et egg eller to i en liten bolle sammen med litt vann. Hakk opp noen grønnsaker du liker og ha i eggeblandingen. Løk, paprika og ost er en klassisk kombinasjon. Hell eggeblandingen i stekepannen og legg på et lokk. Pass på å ikke ha for høy varme, for da kan omeletten bli godt stekt under, men dårlig stekt på toppen. Når omeletten er ferdig kan du legge den på en brødskive og lage ferdig matpakken din. 

3. Middagsrester i matboksen
Det er dumt å kaste mat, så et lurt tips er å ha med seg middagsrester i matboksen. Det er ganske godt å spise spagetti, wok eller lakseburger til lunsj. Denne lunsjen er bra for både deg og miljøet!


Les om da Barn i Byen besøkte den bergenske matredder-familien her4. Mekk din egen matpakkepita

Du kan enten lage dine egne grove pitabrød, eller finne noen ferdige i butikkhyllen. Pitabrødet kan du fylle med alt du kan tenke deg. Både omelett og middagsrester kan fylles i en pita og puttes i matboksen. Eller lag din egen vri med salat, spicy falafel og dressing. 

Matpakke-tips i samarbeid med Smaksverkstedet, www.smaksverkstedet.no

Flere forslag til aktiviteter