Den lille prinsen copy.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Kristiansand nr. 4/2016

Filmtips! «Den lille prinsen»

Opplev filmatiseringen av den verdenskjente boken på Barnefilmfestivalen. En historie om vennskap, mot og å våge seg ut i det ukjente.

Tekst: Linea Gedde Av Wintersborg

En lørdag morgen står jeg utenfor kinoen sammen med tre spente gutter. Vi leste boken «Den Lille Prinsen», for de eldste når de var små, men ellers vet vi lite om hva vi går til. Ask 14 år, Alv Emil 12 år og Arn 6,5 år er tre gutter med stor filminteresse, men det er stadig vanskeligere å finne filmer som fenger dem alle.

Underveis i filmen blir det veldig klart at her har filmskaperne laget en film som faktisk fenger alle tre gutter, og mor selv. Jeg tror vi alle er gjennom hele spekteret med følelser, høylytt latter, spenning, ettertanke og en liten tåre i øyekroken.

«Selv om det er ei jente som er hovedperson, er den likevel ikke jentete»

Filmen handler i grove trekk om en liten jente og hennes mor, som lever i en verden hvor det er fokus på å bli best mulig. De flytter til ett veldig A4 strøk, men får en nabo utenom det vanlige. Naboen er eksentrisk, kreativ og kunstnerisk, en motvekt til samfunnet ellers, og åpner en ny verden for hovedpersonen. Her blir vi med to gode venner på en reise utenom det vanlige!

Ask gir den terningkast 5. «Dette var en gøy film, ikke barnslig, men bra. Jeg likte veldig godt alle animasjonsteknikkene de brukte, det inspirerte til å lage mer animasjonsfilm igjen selv. Man kunne merke at det var samme regissør som Kong Fu Panda, men den var likevel veldig annerledes, nyskapende.»

«Veldig gøy, den vil æ se igjen veldig snart!» 

Alv Emil lurer nesten på om det må bli terning 6. «Veldig gøy film! Vanskelig å si hva som var gøyest, den var veldig jevn hele tiden på en måte. De hadde laget den slik at det nesten var 3D tegneverden, selv om vi så den i 2D. Jeg husket lite fra historien fra før, bortsett fra rosen. Selv om det er ei jente som er hovedperson, er den likevel ikke jentete.» 

Arn gir den terningkast 5-6. «Veldig gøy, den vil æ se igjen veldig snart! Jeg lo masse, men jeg ble nesten litt redd innimellom for det var så spennende. Jeg likte best revebamsen og flygeren, de var kulest.»

Ja, som mor må jeg innrømme at jeg så meg forbauset rundt i salen mer enn en gang. Alle var oppslukt av filmen og historien, og jeg måtte tørke en tåre selv underveis, både av latter og medfølelse. Det er en veldig god historie med viktig budskap som ligger som grunn for filmen, som kom godt fram uten å virke dominerende. Tenker nok at dette ikke er en film for de aller minste, den krever en viss forståelse. Filmanmeldelse av: 
Arn, Alv Emil og Ask Wintersborg Govertsen. 

Andre Artikler