BiB_1_Filmtips_chihiro og heksene.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen - Kristiansand nr. 2/2015

Chihiro og heksene

En eventyrlig animasjonsfilm – nå også med norske stemmer.

Filmtips av Stina Ask Mikkelsen (Barnefilmfestivalen)

Jeg vil gjerne trekke frem en perle av en animasjonsfilm. Det er egentlig ingen ny film. Den er fra 2001, og har blitt vist på kino tidligere. Det nye er at den nå er tilgjengelig med norsk tale og vil med det nå et bredere publikum – noe filmen fortjener.

Chihiro er ti år og skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien tar faren en snarvei, noe som får dramatiske konsekvenser. Den lille familien kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba, som gjør foreldrene til Chihiro om til griser. Chihiro får hjelp av den mystiske gutten Haku, og møter en rekke merkelige skapninger – noen gode og noen onde. Sammen med sine nye hjelpere tar hun opp kampen med Yubaba for å redde seg selv og foreldrene sine.

Filmen har trollbundet publikum verden.

Dette fantastiske japanske eventyret fra Studio Ghibli og Hayao Miyazaki, vant Oscar for beste animasjonsfilm i 2003. Filmen har trollbundet publikum verden over, og vant også, som første animasjonsfilm, Gullbjørnen i Berlin (2002). 

Andre Artikler