Filip Mathias Eide i Ekspedisjon Knerten.jpeg
01. juli 2020 Publisert i Barn i byen nummer 10/2017

Filmtips: Knerten i vakker vestlandsnatur

En film om det å ikke gi opp drømmen din, uansett om du er lillebror eller en kvist.

Ekspedisjon Knerten

Filmtips av Barn i Byen juryen 2017;
Noah Falkum, Elias Svendsen Ekeli, Alex Charles Herlofsen, Amelia Dvergsnes Kristiansen, Marthe Måreid–Johansen og Frida Isabella Padilla Quinteros.

Barn i Byen juryen

I ‘Ekspedisjon Knerten’ flytter Lillebror, Knerten og familien til Vestlandet. Året er 1967. Lillebror og Knerten drømmer om å bli polfarere, men på Vestlandet er det ingen snø. Hvis de vil ha ordentlig snø må de opp på fjellet. En dag forsvinner Knerten, og det er opp til Lillebror å redde han..

Vi i Barn i Byen juryen er alle 12-13 år. Vi syntes ‘Ekspedisjon Knerten’ var både morsom, fin og spennende selv om den nok passer best for de som er litt mindre enn oss.  Vi tenker den passer for de fra fire år og oppover. Filmen handler om det å være modig, om vennskap og det å ikke gi opp drømmen din, uansett om du er en liten lillebror eller en kvist.

De fine bildene i filmen og det vakre vestlandske landskapet med høye fjell og fine fjorder var noe vi la merke til. Musikken passet også veldig bra til historien, den var veldig leken spesielt i en scene som hopper mellom Lillebror og storebroren Fillip.

Det eneste minuset var at vi alle savnet de gamle skuespillerne fra de forrige Knerten filmene. Dette var vi alle enig om.

Vi gir den terningkast 4-5.

 

 

 

 

Andre Artikler