Løvetannbarn av Claude Barras. Vinner av Barn i Byen prisen under Barnefilmfestivalen..jpg
01. juli 2020 Publisert i Barn i Byen nr. 8 / 2017

Filmtips: Løvetannbarna

Vinner av Barn i Byens filmpris 2017!

Anmeldt av Frida Isabella Padilla-Quinteros og Elias Svendsen Ekeli, på vegne av barnejuryen.  

Løvetannbarna er en fransk animasjonsfilm som er laget av Claude Barras.

Hovedpersonen Isak som blir kalt Løken av sin mor, lager en drage mens moren ser på TV og skriker samtidig som hun drikker alt for mye ØL. Løken rydder opp ØL boksene og bruker dem til å bygge seg et stort tårn. Han velter tårnet i det han skal sette den siste ølboksen på plass. Alle boksene raser og lyden av uhellet gjør at moren skriker LØKEEEEEN!! I frykt for at moren skal angripe han, smeller Isak luken til rommet igjen med et brak og den treffer hodet på moren. Moren faller ned fra stigen og dør. Løken blir foreldreløs og havner på et barnehjem med andre barn i hans situasjon. På barnehjemmet møter Isak blant annet Bea som også har mistet moren. Moren ble deportert fra Frankrike til et land i Afrika hvor hun opprinnelig kom fra.

Gjennom filmen opplever du både kjærlighet, frustrasjon og tristhet.

Filmen har en fengende musikk skapt av Sophie Hunger, komposisjonen spiller hele tiden på lag med de følelsene animasjonen vekker.

Selv om filmen er en animasjonsfilm, noe vi ofte forbinder med barnefilm, er dette virkelig en film som vi kan anbefale til folk i alle aldere.  Man glemmer nesten at det er en animasjonsfilm når lyset slukkes og filmen er i gang.

Filmens hensikt tror vi er å vise at det finnes barn som har det slik som de som representeres i Løvetannbarna.

Filmen var utrolig trist, men den var allikevel så bra at vi ville se den to ganger. Alle seks representanter i juryen fikk tårer i øynene av denne filmen og det var ikke vanskelig å føle empati og bli glad i hovedpersonen Løken.

Manusforfatteren til denne historien er Celine Sciamma og er kanskje en av de sterkeste prestasjonene. Filmen er basert på en autobiografisk historie, det vil si at den faktisk er basert på en virkelig hendelse, noe som igjen gjør filmen enda mer aktuell.

Løvetannbarna er en fengende, men ikke minst viktig historie.

Andre Artikler