Filmtips_Herr Link.jpg
01. juli 2020

Filmtips. Mysteriet Herr Link

Actionscener redder filmen

Mye er forutsigbart, men med imponerende actionscener får «Mysteriet Herr Link» tommelen opp.

Filmtips av: Snorre Cornelius Sund (12 år)

«Mysteriet Herr Link» er en barnefilm om Herr Link og Sir Lionel Frost. Dette er en film som du kan se er laget med kjærlighet. Stilen, som er stop motion, ser helt fantastisk ut og river deg inn i verdenen deres. Men det må sies, alt det andre er ikke like fantastisk. Dette er en film som ikke bare er om et stort eventyr, men også handler mye om karakterene.

Gamle vitser, men høy stilkarakter
Noe som jeg synes er skuffene er at mye av storyen er forutsigbar, det tar vekk noe av overraskelseselementet og gjør at filmen føles litt endimensjonal. Vitsene er også noe som føles forutsigbare og uinspirerte. De er sjeldent morsomme, og det føles som om jeg har hørt dem hundre ganger før. Noe av det som redder filmen for meg er actionscenene. I disse scenene hjelper stilen veldig, det ser fantastisk ut! Det er noe av det mest imponerende jeg har sett på år og dag. Disse scenene er også veldig gode til å skape spenning, og å holde på den til scenen er ferdig. Du føler virkelig at det står om liv og død. De er noen av de mest gripende actionscenene jeg har sett i animasjon.

Sir Lionel og Herr Link
Så var det karakterene. Jeg starter med Sir Lionel. I begynnelsen er han ikke den karakteren jeg ville skulle «vinne», fordi han utnytter den lavere intelligensen til sin nye venn. Dette gjør han ikke til en dårlig karakter, for han vokser i løpet av reisen og blir mer åpen og lett å like. Han blir mer og mer knyttet til Herr Link og finner ut hva han egentlig vil ha. Herr Link på den andre siden er mye lettere å like fra starten. Han er framstilt som en uskyldig og søt karakter, men det som gjør ham bra er hvordan han knytter filmen sammen. Kjemien mellom han og Sir Lionel, der han ser opp til Lionel, virker bra og driver mye av filmen fremover. Det er mange emosjonelle scener, og det er en annen ting som virker veldig bra i denne filmen. På den andre siden er skurkene lette å glemme og har så lite som ingen personlighet. Skurkene har så godt som ingen motivasjon, de kunne, og burde, vært bedre.

Anbefales for hele familien
Over til noe mer positivt; pacingen føltes bra, og det var nesten ingen scener som ble for korte eller lange. Og soundtracket var veldig bra og satte stemningen. Denne filmen er for hele familien. Den er ikke banebrytende eller noe, men den var en glede å se på. Med sine fantastiske actionscener og stop motion animasjon, er dette en film som anbefales.


Hæ? Hva betyr det?
Stop motion = En type animasjon, der man flytter og fotograferer en ting bilde for bilde for å lage en illusjon om at det er i bevegelse når den blir sett som en langvarig film.

Pacing = hvor lenge scener varer.

Soundtrack = Musikken som spilles i filmen. 

Andre Artikler