filmanmeldelse-de utrolige 2.jpg
01. juli 2020

Filmtips: Helt utrolig med «De utrolige 2»

Barn i Byen har sett «De utrolige 2»

Mange har ventet lenge på oppfølgeren av De utrolige, og nå er den endelig her hele 14 år etter.

Anmeldt av: Anja Walker-Brunvatne

Stemningen var høy på vei inn til kinoen. Med meg hadde jeg tre syv år gamle gutter som var veldig spente og gira. Jeg hadde mine tvil om at de skulle klare å slutte med fnising og prat da filmen startet, men det var ikke noe problem. De utrolige 2 kaster oss rett inn i dens actionfylte verden og handlingen starter der første film slutter, med et angrep på byen som familien Utrolig må stoppe. Ungene sitter fremoverlent og blir fanget fra sekund én. Likevel trenger man ikke å ha sett film en for å forstå handlingen.

 

I De utrolige 2 får superheltmamma Elastika et oppdrag for å gjøre forbudte superhelter lovlige igjen. Vi følger hennes spenningsfylte arbeidshverdag med høy actionfaktor, mens Superheltpappa Herr Utrolig blir sittende igjen med ansvaret for å få hjulene til å gå rundt i familiens hverdagsliv.  Tross en noe overdrevet, dog morsom, fremstilling av de utfordringer far møter når han skal være alene hjemme med barna, kommer budskapet om viktigheten av familiens samhold og det å godta seg selv for den man er godt fram.

 

Filmen tar for seg parforhold og familie på en humoristisk måte med tematikk som de fleste familier kan kjenne seg igjen i. Dette er et pluss for voksne som følger barna og kan sitte å humre gjenkjennende for seg selv. Ved en anledning midt i filmen merket jeg at det ble litt for mye fokus på familielivet slik at barna falt litt av og gjenopptok pratingen, men like etter var actionfylte scener tilbake og dro øynene deres mot skjermen igjen. Både mor og tre syvåringer var fornøyde og satt igjen med en god opplevelse da vi forlot kinosalen.

 

Andre Artikler