Turjentene

DSC_0204.jpg
Turjentene er Naturvernforbundets sommerkurs i biologi og friluftsliv. Kurset er åpent for jenter som er ferdige med fjerde, femte, sjette eller syvende klasse.

Vi skal primært kose oss på tur. Underveis improviserer vi mye, og sniker inn lærdom om blant annet blomster og sommerfugler, kart og kompass, turmat og stormkjøkken med mye mer.


Sommeren 2016 arrangeres Turjentene i Kristiansand 27. juni til 1. juli, det vil si første uka etter skoleslutt.

27, 28 og 29. juni drar vi på dagsturer. Vi møtes hos Midt-Agder Friluftsråd i Rådhusgata 6 klokka 9 hver morgen. Turprogrammet vil bli tilpasset været og gruppa. En dag kan det bli topptur, en annen dag jungeltur til et naturreservat. Ungene har med drikke og matpakke hjemmefra.

Mandag, tirsdag og onsdag kan ungene hentes hos Midt-Agder Friluftsråd kl 15. Etter avtale med foreldre kan de også dra hjem selv. Vi voksne kan gjerne følge dem til riktig buss.

Sammen med jentene planlegger vi en overnattingstur fra torsdag til fredag, og utarbeider pakkeliste i samarbeid med ungene. Alle vil trenge sekk, regntøy, sovepose og liggeunderlag (ikke luftmadrass - det går så lett hull på dem).

Torsdag 30. juni møtes vi på Rutebilstasjonen i Kristiansand, og drar på overnattingstur. Møkkete og glade unger kan hentes på Rutebilstasjonen fredag kl 16.

Vi er skikkelig gode på glutenfri mat. Har ditt barn andre spesielle behov, så ta kontakt.

Kursholdere er Marte Rostvåg Ulltveit-Moe og Riham Abdallah.


Pris: 1500 kr per barn. 
Medlemspris hvis barnet er med i Miljøagentene, eller en av foreldrene er medlem av Naturvernforbundet: 1000 kr per barn
 Påmelding og registrering her: https://www.deltager.no/turjentene2016