Odderøya museumshavn

OMH12.jpg
I Odderøya museumshavn er det mulig å senke skuldrene og la barna leke lenge.

Museumshavnen tilbyr en mengde aktiviteter og utstillinger for store og små. Her kan du lære om Sørlandets maritime historie, mens du nyter en is i herlig sommeridyll.

Museumshavna og det nye aktivitetshuset  på Odderøya åpnet 25. juli 2015. Uteområdet som ligger like i vannkanten, er godt tilrettelagt med utemøbler, steinbenker og bord. Varme sommerdager kan nytes i et aktivt sjørelatert museumsmiljø. Både aktivitetshuset og uteområdet er tilrettelagt for funksjonshemmede.

På brygga finner man plastbåtutstillingen som i 2016 rommer ca 14 plastbåter. På egne utstillingstavler står informasjon om hver båt i tekst og bilder. Bilder fra vårt dokumentasjonsprosjekt pryder fjellveggene i området, og inne i aktivitetshuset i det digitale fotoalbumet. Fokuset i museumshavn ligger på tiårene etter Andre Verdenskrig; 1945 og oppover. Plastbåtsatsingen med båter fra 1950, -60 og -70årene spiller en viktig rolle.

På Odden er det installert solstoler, parasoller og «sveivofoner» der man – etter en del sveiving – kan høre sørlendinger fortelle om sine egne sommerminner. En utendørsutstilling viser 30 bilder av Kristiansandsfotografen Dagfinn Pettersen som ble tatt fra 1930 til 1970.

Bak aktivitetshuset ligger en maritim lekeplass for de minste. Her kan de gå om bord i ei skøyte og legge ut på de syv hav, klatre i riggen for å speide ut i horisonten eller leke mellom kjempestor dobber. Det er også mulig å låne en robåt og gå på oppdagelsesferd i bukta eller spikke en barkebåt.

Man kan også prøve seg på verdens eneste «dobbofon», et unikt musikkinstrument med lyder fra måker, vann og motorer.

 

Inne i aktivitetshuset kan man lære å knytte tau og knuter eller dekorere personlige buttons. Flere aktiviteter kommer etter hvert. KABYSSEN er Odderøya museumshavns kafé. Der er det mulig å kjøpe seg en kopp kaffe, en is eller en vaffel. Her finner du også en liten butikk som selger sjørelaterte varer.

Lokalene kan bookes for barnebursdag.

Les mer om Odderøya museumshavn her.