Arrangement

maskin-redigert.png

MIDLERTIDIG STENGT! Utstillingen 2020

[Biblioteket er midlertidig stengt og dermed er utstillingen My Machine utsatt] En problemløser, en festmaskin og tre andre geniale maskiner som du kan teste!

Kan en kanin gi svar på alle problem i verden? Kan en maskin gjøre at du kjeder deg litt mindre? Er det godt, eller egentlig mest rart, å bli massert av en slags massasjemaskin? For å få svar på disse spørsmålene burde du ta en tur innom hovedbiblioteket mellom mandag 30. mars og torsdag 2. april.

 

MyMachine er et samarbeid mellom barneskolebarn, elever på videregående skoler og universitetsstudenter. Barneskoleelevene i 2. og 3. klasse lager ideen til sin drømmemaskin, kunst- og ingeniørfagstudenter ved Universitetet i Agder leder hele prosessen og så er det fagskoleelever fra Kvadraturen skolesenter og Tangen videregående som bygger og realiserer fungerende prototyper av maskinene under studentenes ledelse. I år vil du få prøve disse maskinene på biblioteket:  

  • Problemløseren, etter idé av Steinerskolen - en nyttig maskin som gir forslag til løsning på alle problemer
  • Robbe, etter idé av Kringsjå skole – en maskin som gir deg forslag til ting å gjøre når du kjeder deg.
  • Keeper-robot, etter idé av Karl Johan Minne skole - en maskin som du kan sparke fotball med og viktigst; gjøre deg glad. 
  • Festmaskinen, etter idé av Tordenskjoldsgate skole - en nyttig og morsom løsning på behovet for mer fest i hverdagen.
  • Massasjemaskin, etter idé av Kristiansand internasjonale skole - en løsning på behovet for mer og morsommere massasje.

Dette er altså prototyper av maskiner som altså ikke bare er til pynt, men til for å testes. Og, det gøyeste av alt – du kan prøve de!

MyMachine Norway administreres og ledes av Fluks, Senter for ung kunst og kultur ved Universitetet i Agder. 
Universitetet i Agder, Cultiva, Glencore Nikkelverket og Agder Energi finansierer prosjektet. MyMachine ved Universitetet i Agder er det eneste 

 

 i Norge, men det er et globalt konsept som har spredt seg til åtte land hittil. Mer informasjon finner du på mymachine.no

 Foto: Didrik Rud