Forskerfabrikken

Forskerkurs.jpg
Forskerfabrikken har arrangert sommerskole og andre fritidskurs i forskning siden de ble etablert i 2002.

Forskerfabrikken brenner for naturvitenskap

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som arbeider for at flere barn og unge skal bli mer interessert i realfag, og bidra til at de forstår disse fagene bedre. De tilbyr kurs i forskning og teknologi på linje med andre kultur- og fritidsaktiviteter som musikk, dans og sport.

Fabrikkens visjon er at forskning skal bli en like naturlig fritidsaktivitet som for eksempel fotball og teater.  –Vi har tradisjon for å trene kroppen vår på fritiden, men det er minst like viktig og gøy å trene hjernen, sier fabrikksjef i Forskerfabrikken Hanne Finstad. I følge forskning må barna få oppleve realfagene utenom skolen, på tvers av plattformer som TV, vitensentre og andre fritidstilbud. De trenger realfagsforbilder, og en kultur som forteller dem at det å være ”nerd” er kult. –Unge forskerspirer er helt avhengig av en felles arena hvor de kan dyrke interessen sin. Vi må skape det samme felleskapet som finnes i idrettslag rundt forskning også, sier Finstad

Sommerskolen er for elever som skal opp i 5., 6. og 7. trinn til høsten, og går over en uke, mandag til fredag fra kl.09.00-15.00. Deler av kurset foregår utendørs, og mat må medbringes selv.