Dyreparken

Dyreparken - nytt forsidebilde_mini.jpg
I Dyreparken er ingen dager like

Dyreparken, som er åpen hver dag hele året, ligger 12 kilometer øst for Kristiansand, like ved E 18. Dette er en komplett destinasjon med både dyrepark, badeland og tre ulike overnattingstilbud (Dyreparken Hotell, Kardemomme by og sjørøverhotellet Abra Havn).

Dyreparken er over 600 mål stor og er Norges største familieattraksjon, med 1 million besøkende årlig. Parken ble offisielt åpnet i 1966.

I selve hovedparken, Dyreparken, er det 125 ulike dyrearter fra alle verdensdeler, fordelt på en rekke tematiserte områder. Dyrene har store områder til disposisjon. Det er også en rekke aktiviteter i Dyreparken, alt fra tømmerrenna Nilen og bob-banen JungelBob til karuseller, minitog og sjørøverskuter. Blant de mest populære attraksjonene er tribunetoget i Hakkebakkeskogen, Kardemomme by og de mange daglige dyrepresentasjonene.

I sommersesongen er det et stort underholdningstilbud med en rekke opptrinn på dagtid og høydepunktet på kvelden, Kaptein Sabeltanns kveldsforestilling som starter kl 23.00.