4 utflukter med historisk sus

4 sommerutflukter med historisk sus

I og rundt byen venter historiske opplevelser – perfekte mål for en kortreist sommerutflukt. 


1. GRØNNE OPPLEVEVELSER PÅ LYSØEN MED GRATIS BÅTSKYSS  

Lysøen museum er stengt denne sommeren for rehabilitering, men øyen er vel verdt et besøk. Her er det skjellsandbelagte turstier som snirkler seg på kryss og tvers på den grønne øyen i Lysefjorden med flere badeviker og parkanlegg. Øyen byr på 13 km med stier og underveis venter benker og rasteplasser og et utsiktstårn på øyens høyeste punkt (76 m.o.h). Her er flere kart, blant annet utenfor kafeen, hvor dere kan finne en turmulighet som passer. Her finner dere også et gammelt gårdstun fra 1600-tallet.

Sommeren 2021 er det gratis båtskyss for alle med den nye elektriske båten. Båten går i skytteltrafikk mellom Buena kai og Lysøen fra og med 18. mai–15. september, tirsdag – søndag. Merk: Ingen båtskyss mandager. Se rutetider her


2. LEVENDE MUSEUM I GAMLE BERGEN  

Vet du hva kattepinn, trullebånd og løpehjul er? Ikke? Det kan du finne ut i Gamle Bergen! I tillegg til å lære deg å leke som i gamle dager, kan du spasere blant hus som er hele trehundre år gamle. Plutselig kan dere oppleve at det begynner å dukke opp folk i 1800-talls-habitt i gatene. Museet blir nemlig levende, og noen av innbyggerne gir dere et innblikk i sitt liv i Bergen før i tiden. Selve museet og bygningene åpner etter planen for sommergjester først 16. juni, men uteområdene er åpne og tilgjengelige året rundt. Et tips er å ta med badetøy og stikke innom Sandviken sjøbad, som ligger like nedenfor.

3. ØYFERIEDAG PÅ HERDLA 

På Herdla, ytterst på den nordlige tuppen av Askøy, er det nesten som å være i et grønt engparadis. Her er det lange sandstrender, en nedlagt flystripe perfekt til drageflyging og et museum hvor du kan se bunkere og et jagerfly fra 2. verdenskrig. Husk å ta med deg niste, for på Herdla finnes få butikker. Til gjengjeld er det flere bålplasser, om du vil grille medbragt mat. Et tips er også å ta med fiskestang – for på Herdla er det gode muligheter for å fange dagens middag!
For å komme til Herdla kan du ta buss nummer 499 fra Bergen Busstasjon til endestoppet; Herdla snuplass. I Herdlevågen, sør for busstoppet, er det tilrettelagt for bading. 

4. STASELIGE SOMMEROPPLEVELSER PÅ SILJUSTØL  

Søndag 13. juni startet sommersesongen på Siljustøl. Museet er åpent hver søndag fra 10 til 17, mens Sæveruds staselige eiendommen er åpen 24/7. 

LES OM BARN I BYENS BESØK PÅ SILJUSTØL: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/april-juni-2019/sporene-etter-et-komponistliv/

På Siljustøl Museum venter søndagsomvisninger og eget aktivitetshefte og filmvisning for barna. Omvisning hver hele time i Siljustøls mange rom. Etter omvisningen byr museet på kaffe/te. 
For bestillinger kontakt: booking@kodebergen.no / tlf. 53 00 97 00
Inngangsbillett: Voksne: kr. 130/barn under 18 år gratis. 


Foto: Få med en omvisning i sommer på vakre Siljustølen. 

Flere forslag til aktiviteter