3 utflukter med ferskvann og fjell

Sommersteder med ferskvann og fjell

3 sommersteder med ferskvann og fjell

1. Fisketur til Storavatnet
Pakk fiskestang, matpakke og tålmodighet, og sett kursen mot Storavatnet ved Krohnegården. Her kan du hale inn sprellende fersk middag, eller ta deg et bad, om fisken ikke biter. Storavatnet har slake svaberg, en badeflåte man kan svømme ut til og turstier rundt vannet og inn i skogen som omkranser det. Til Storavatnet kommer du for eksempel med buss nummer 19 mot Melkeplassen fra Lars Hilles gate A. Hopp av på Klauvsteinen, og følg veien Krohnegården nedover mot Storavatnet. 

2. Padle på Skomakerdiket
Litt oppenfor Fløyen, ca. 5–10 minutter å gå, ligger solglitrende Skomakerdiket. I sommer kan du låne kano og padle deg rundt omkring på vannet – helt gratis! Ta med mat og badetøy, og legg i vei. Redningsvester og alt du behøver til kanopadling får du låne av Fløyenvertene på stedet. Kanoene kan lånes mellom kl. 11 og 16 fra 20. juni–23. august. Destinasjon Skomakerdikets nyeste tilskudd, Skomakerstuen, tilbyr varme og kalde forfriskninger kl. 11–16 hele skoleferien.

3. Ta et bad på toppen av Ulriken!
Hva er vel mer magisk enn å ta et bad på Bergens høyeste fjell, med vind i håret og utsikt over byen? Mange av vannene på byfjellene er forbudt å bade i da de ligger innenfor nedbørfeltet for drikkevannet, men noen er det fritt frem å kaste seg uti. En kort gåtur fra Ulriken-platået, langs Johan Blytts vei, ligger Lægdetjern som det første vannet til høyre side. Her kan du bade med god samvittighet, eller så kan du strekke turen forbi Turnerhytten til Øvstegjelsvatnet, som byr på nok en bademulighet. På Ulriken er det dessuten kafé hvor du kan få kjøpt deg en is, en aktivitetspark og en zipline som suser deg bortover fjellryggen.  

Flere forslag til aktiviteter