3 tips til lunsj i det grønne

Lunsj i det grønne

1. Lyreneset
Her kan du fiske, bade og disse, eller ta en pause fra verden inni en kokong. De små naturrommene mellom snirklete stier innbyr til piknik under trekronene. Og det beste av alt: Du kan spise alt du vil av bærbuskene og frukttrærne på stedet! 
Lyreneset ligger på Laksevåg ved Nygårdsviken, og er en fin sykkeltur fra sentrum. Her er det sykkelstativ til parkering. 

2. Nygårdsparken
Parken er sommerdrøm med sine skyggefulle trekroner, bakker og fontener. Her kan du spille frisbee, kubb og badminton, leke boksen går med masser av plass eller grille. Dessuten er det en kafé og en nylig åpnet klatrepark – egentlig alt man trenger for en bra parkdag. Ta med deg et teppe og noen hageleker, og nyt en dag på gresset. 
Har du også plass til en badebukse og et håndkle i baggen? Da foreslår vi at du rusler bortom sandstranden på Marineholmen og tar deg en forfriskende dukkert mellom slagene.

3. Aboretet og Botanisk hage
Her finnes 5000 planter fra hele verden, en badeplass og en stor labyrint! Tilbring en frodig, løpende og plaskende dag i Aboretet og Botanisk hage på Milde, og kom hjem med blomsterdufter hengende i nesen og saltvann i håret. Inngang til hagene er gratis, og på badeplassen i Grønevika er det tilrettelagt for grilling. Kart over hagene finner du på nettsidene til Abortetet og Botanisk hage; www.uib.no/universitetshagene

 

Flere forslag til aktiviteter