Arrangement

VilVite sommer 24, Foto: Tove Lise Mossestad.jpeg

Utforsk vann, vind og energi!

Uansett vær kan du utforske vann, vind og energi på VilVite

Denne sommeren kan du delta på lærerike verksteder skreddersydd for barnefamilier og oppleve et fascinerende vitenshow om vann, vind og varme. Det blir både forundring og læring for hele familien. I den store interaktive utstillingen finner du over 100 aktiviteter, og hvis du ikke har opplevd den nye utstillingen Energibyen ennå, må du ta turen innom. Her venter 25 nye interaktive aktiviteter om energi på deg.

Sommerprogrammet på VilVite

Verksted: Fri flyt

Hvordan bygge en båt som kan flyte og seile? Utforsk og lær om vann, vind og energi i vårt familieverksted i Skaperhagen og Dammen. Bli med på et spennende eksperiment sammen med Eine og Andri. De skal ut på oppdagelsesferd over dammen for å finne en hemmelig skatt. Men for å komme seg over dammen må de bygge en båt med de de finner langs stranden. Kan du hjelpe de med å bygge en båt? Passer for: Fra 6 år eller sammen med en voksen

Verksted: I vinden

Eksperimenter med vindkraft i Skaperhagen. Lek og lær om vind og bli med og utforske vindens krefter.

Passer for: Fra 6 år eller sammen med en voksen

Vitenshow: Stor, Større, Størst!

Hvordan lage en stor sky? Opplev eksperimenter om vann, vind og varme. Lær hvordan en sky blir til og oppdag naturvitenskapens fantastiske verden. LydLab: Lag musikk til video Bli med og skap magi mellom lyd og bilder når du får muligheten til å programmere musikk til filmklipp i koderommet.

Passer for: Fra 12 år, eller yngre sammen med voksen.

Energiløypen: Lek, lær og utforsk


Opplev en spennende utfordring i vår utstilling. Ta med hele familien og delta på Energiløypen, hvor dere vil løse morsomme utfordringer og oppgaver sammen. 


Passer for: hele familien

 

 

(Foto: Tove Lise Mossestad)