Arrangement

tb vilvite vinterleker_59_red str (003)-kopi.jpg

OppdagelsesSommer på VilVite med vitendrama

Velkommen til en sommer full av oppdagelser, undring og lek på VilVite!

 Her får dere aktiviteter for hele familien, og vi har åpent hver dag i hele sommerferien.

VilVite er or alle som liker å utforske naturvitenskap og teknologi – eller bare vil ha det gøy! Den store utstillingen er full av interaktive installasjoner hvor du lærer med hele kroppen. La deg fascinere av illusjoner og opplev spennende eksperimenterer i vitenshowet «KjemiMagi»! 

Hjernen og tarmen – ny utstilling
En stor nyhet denne sommeren er utstillingen «Hjernen og tarmen». Gå gjennom tarmtunellen og utforsk det dagsaktuelle temaet om dialogen mellom hjernen og tarmen! Her lærer du om hvordan maten du spiser kan påvirke tankene dine ved hjelp av de gode bakteriene i tarmen.

Bli også med på en spennende ekspedisjon i den interaktive animasjonsfilmen «Reisen til tarmen», og bli kjent med Trygve og bakterievennene hans. 

Programmet vil variere noe gjennom sommeren og overraskelser kan poppe opp! Et par dager i sommer har vi spesielt på programmet – som i dag:
LactoLise og ClosTrude - Bestevenner for bestandig 

I dag kan du stå ansikt til ansikt med din beste venn: tarmbakterien LactoLise og hennes venninne ClosTrude. LactoLise er betrodd viktige oppgaver i kroppen din; hun smører og driver samlebåndet som sender maten nedover tarmen, mot at hun får forsyne seg av smulene du ikke vil ha. ClosTrude er litt mindre ydmyk, men gjør en viktig jobb innen vakthold. Men skurken Anton I. Biotika bryter opp vennskapet og forårsaker en tragedie som involverer både tarm og hjerne. Du kan delta i vitendramaet og bestemme hvordan historien ender. Forestillingen går kun i dagene 20-23.6. og 27.-30.6. Du får den på billetten så langt det er plass.

Spør virologen! 
Når Henriette C. Ertsås ikke er i rollen som bakterie, finner du henne ute i utstillingen der hun svarer på spørsmål om Covid19 og virus. Henriette har hovedfag i virologi, PhD i kreftforskning og er utdannet skuespiller.