Arrangement

Til Huttetuenes land-kopi.jpg

Cinemateket Junior: Til Huttetuenes land

Cinemateket Junior viser Til Huttetuenes land  søndag 26.juni kl 14.

Where the Wild Things Are Regi: Spike Jonze. USA 2010. Språk: Norsk (dubbet). Tekst: utekstet. Aldersgrense: 7. DCP, 1t 42 min 

Enstøingen Max føler seg misforstått hjemme. Han flykter til "De villes" land, der han møter store skapninger som lengter etter lederskap. Max blir kongen deres, men han lærer at lykke er vanskelig å vedta- også i fantasien.

 

Max er en vilter og følsom gutt som føler seg misforstått hjemme hos mor og storesøster. Etter et raseriutbrudd blir moren sint og fortvilet og sender gutten til sengs uten middag. Max velger å flykte. Han havner hos "De Ville"; det er store, rare skapninger i et øde landskap. Først blir Max sett på som neste middag, men med fabulerende evner klarer han å overbevise huttetuene om at han er den nye kongen deres. De har lengtet etter lederskap, og tror Max vil gi dem lykken og livsmotet tilbake. Det går storveis en stund, men Max finner ut at å regjere et kongedømme er en balansekunst. Forholdet til de andre blir komplisert. Deres forhold seg imellom er preget av gleder, sorger, styrker og svakheter som hos menneskene hjemme hos Max. Han innser at alle har sitt å stri med. Ingen kan vedta lykke. Det blir læring for livet - i fantasi som i virkelighet.


Filmen er basert på Maurice Sendaks kjente barnebok "Where the Wild Things Are" fra 1963. Den illustrerte boken består av bare ti setninger, men er like fullt sett på som et mesterverk i amerikansk barnelitteratur. 

 

Aldersgrense: Flere mørke og dramatiske scener gjør at filmen får 7-årsgrense. Skildringer av utrygge situasjoner kan virke skremmende på yngre barn, og filmen frarådes derfor underårige.

 

Fun fact: Mye av filmen er spilt inn i Australia. "De Ville" er skapt av legendariske Jim Henson's Creature Shop, navngitt etter mannen som skapte The Muppet Show.

Kjøp billetter her