Arrangement

hør`a dagbok barn i byen.jpg

Riksteatret: Hør’a dagbok

Ein hiphop-musikal for heile familien!

Nansi er ikkje så god i norsk. Ho får tips om å begynne å skrive dagbok – akkurat som han i En pingles dagbok – og går motvillig med på det. Eigentleg har ho anna å gjere. Nansi drøymer nemleg om å bli Noregs største rap-stjerne!

Hør'a dagbok er ei historie om å vere ny i Noreg. Om ei sterk og kul jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobbarane i klassen. Ho er småfrekk og stor i kjeften, og stiller alltid opp for dei svake.

«Nansi trosser dysleksi og de kule gutta på skolen for å bli rap-stjerne. Dette er Tøyen-versjonen av Tonje Glimmerdal i et halsbrekkende originalt Oslo-språk. Barneboka er full av humor, hjertevarme og nye referanser til mat og musikk.» skrev VG om boken og ga

Ta med vennar, naboar og folk du er glad i når Riksteatret kjem til kulturhuset ditt. Før framsyninga inviterer vi alle til gratis hiphop-kurs i foajeen. Hør'a dagbok blir ein musikal som opnar auge, øyre og hjarte for kven vi er i Noreg akkurat no. Håpar vi sjåast!

Passar for alle over 6 år.

Framsyningslengde: 2 timar (inkludert pause).

Kritikarvisning i Oslo, Nydalen 4. mars 2023 Urpremiere i Vadsø 10. mars 2023 Oslo-premiere på Oslo Nye Teater 30. mai 2023

Med Vegard Bjørsmo, Samantha Gurah, Hans Magnus Hildershavn Rye, Kim Fairchild, Marianne Hetland og Emil Rodrigo Jørgensen.

Idé, konsept og komponist Amina Sewali. Regissør Anders T. Andersen. Scenograf og kostymedesignar Dagny Drage Kleiva. Lysdesignar Agnethe Tellefsen. Lysdesignarprotesjé Shiva Sherveh. Lyddesignar Knut Sævik. Koreograf Amie Mbye. Videodesignar Simon M. Valentine. Dramaturg Rania Broud. Produsent Silje Vigerust Vinjar. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater, på turné med Riksteatret og Hålogaland Teater.

15. mai: Riksteatret: Hør`a dagbok

Av Amina Sewali

 

«Opplev meir»

KOM OG DANS FØR FRAMSYNING - GRATIS DANSESESSION FØR ”HØR’A DAGBOK!” MED AMIE MBYE

Møt opp i foajéen 60 minutt før framsyingsstart! Då kan du bli med på ei dansesession med dansar og koreograf Amie Mbye - heilt gratis!

Amie gjev deg ei innføring i korleis du kan finne din indre groove og du får moglegheit til å lære deg eit utdrag av dansen frå forestillinga. Timen er tilpassa barn med og utan erfaring frå alderen 6 til 10 år, og varer 30 minutt.

Amie er ein norsk-gambisk dansekunstnar, koreograf og pedagog med base i Oslo og jobbar mellom Oslo, Paris, Barcelona og Dakar. Amie er grunnleggar og medlem av dansekollektivet B16, som er eit anerkjent dansekollektiv i Streetdancescenen i Noreg.
Frå 6 år.
Pris: 240,- /295,-