Arrangement

Blankobilde_A.jpg

Kioskbygget Paviljongen

Det er mye som skjer i Nygårdsparken: Familiedager, PopLAB, Matparken, Verdenskafè med mer.

Kafè/kiosken i Paviljongen: Åpen f.o.m. 9. september: mandag–fredag kl 10–16. Kjerneåpningstid i helgene: kl. 11 – 16.

Program for våren:

17. mars: Vikingleir – se facebook
12. mai: Liv og Lyst Sydneshalvøyen arrangerer kjempefest og ønsker sommersesongen velkommen i Nygårdsparken. Her blir det lek og moro, musikk, is og god mat. En dag med glede og gøy for barn, voksne og alle i mellom! Program kommer, så følg med på facebook /Nygardsparken eller på bergen.kommune.no/nygardsparken Kontaktperson: Sofie Storaas, e-post: sofie.storaas@gmail.com
26. mai: Jubileumsfeiring i regi av Barnas Turlag Bergen for DNT som fyllet 150 år! Kontaktperson: Elise Hessevik, e-post: elise.hessevik@dnt.no
10. juni: Parkdagen arrangeres for 17. gang! Program kommer, så følg med på facebook / Mohlenpris. Kontaktperson: Ole Ragnar Pedersen, Møhlenpris velforening, e-post: oleragnar@hotmail.com

Sykkeldag: Mer info kommer
Kulturskolen planlegger jubileumsmaraton 2. og 3. juni, men jeg har ikke fått kontakt med dem for endelig bekreftelse.

 

Matparken
Matparken er et prøveprosjekt med gatemat, kreativitet og lek i paviljongen i Nygårdsparkens øvre del.
Søndager kl. 11 – 16 arrangerer Hallaisen og deres samarbeidspartnere familievennlig kafé med kreative gratisverksteder for barn, før det er klart for gatemat pop-ups med et utvalg av byens restauranter, kokker og andre matentusiaster.
Programmet oppdateres fortløpende, så følg med på facebook/matparken2018 eller på bergen.kommune.no/nygardsparken for mer informasjon.
Foreløpig program:
25. mars: Kl. 13:00 - 18:00 Hallaisen inviterer til påskeeggdekor inne og påskeeggjakt ute i parken, etterpå blir det grilling og kake for store og små.
1. april: Tacoverksted med Dwell + Hallaisen kl. 13.00 – 15.00.
8. april: Smaksverksted ved Folkelig.
15. april: Ramen med Bien.
22. april: BBQ med Sandviken Slowfood .
29. april: «Veganske Superfoods». Smoothieverksted for barn fra kl. 13:00 – 15:00. Etterpå blir det pop-up med vegansk BBQ med Michal Mateck + Hallaisen
6. mai: Lær hva som må til for å lage en herlig jordbæris med Hallaisen kl. 16:00 - 18:00.
27. mai: BBQ med Sandviken Slowfood
10.juni: Iskremverksted kl. 16:00 - 18:00. Alle elsker sjokolade! Det blir sjokoladeiskrem på menyen og barna får lære enkle teknikker sammen med Hallaisen.
22. juli, 26. august og 16. september: Hallaisen samarbeider med familiedrevne Ulvik Andelslandbruk. Det blir dyrkingskurs og smakslaboratorium for de små, mens de voksne lager grønn gatemat på vestnorske råvarer. Målet er å presentere barna for mangfoldet i utseende og smak som finnes blant matvekster, og bombardere dem med sanseinntrykk.

Verdenskafé i Nygårdsparken
Innvandrere på arbeidstrening ønsker å formidle historier om mat og kultur, og inviterer til Verdenskafé i paviljongen i Nygårdsparken onsdager og fredager kl. 11 – 16, og torsdager kl. 11 – 18. To torsdager i måneden inviteres matinteresserte til temadager med kulturinnslag og mat fra hele verden. Menyen tar utgangspunkt i mattradisjoner fra hjemlandene til deltakere.
Programmet oppdateres fortløpende så følg med på facebook /Nygardsparken eller på bergen.kommune.no/nygardsparken
22. mars kl. 11.00-18.00: Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Chili Vi serverer chili retter fra hele verden. Noen milde for de små og noen ekstra sterke for de vågale voksne. Barn kan bestille tortillas rett fra grillen og velge selv hvor sterkt de vil ha det. Passer for eventyrlystne barn
12. april kl. 11.00-18.00: Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Folkevandring og matkultur Noen av våre mest kjente og kjære ingredienser kommer helt fra den andre siden av jordkloden. Bli med på en reise over hav og gjennom tid.
26. april kl. 11.00-18.00: Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Folkevandring og matkultur: Noen av våre mest kjente og kjære ingredienser kommer helt fra den andre siden av jordkloden. Bli med på en reise over hav og gjennom tid.
12. mai kl. 11.00-18.00: Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Gatemat: Verdenskaféen lager Paviljongen og øvre del av Nygårdsparken om til en eksotisk Bazar med små matstasjoner rundt omkring.
24. mai kl. 11.00-18.00 Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Gatemat: Verdenskaféen lager Paviljongen og øvre del av Nygårdsparken om til en eksotisk Bazar med små matstasjoner rundt om kring.
7. juni kl. 11.00 – 18.00 Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Grilling: Kom og nyt sommeren i parken. Rundt omkring i hele verden putter folk ting på spyd og griller dem. Det skal vi også gjøre.
21. juni kl. 11.00 – 18.00 Nygårdsparken, Paviljongen i øvre del Grilling: Kom og nyt sommeren i parken. Vi fortsetter grilltemaet og smaker maten til med røyk og tålmodighet.