Arrangement

Gamle Vossebanen Hauseng foto.jpg

Reis med damptog

Ta søndagsturen med veterantoget Gamle Vossebanen

Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Turen kjøres med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære. Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, tilbake til en tid med porselen i spisevognen, uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører i tre som slamrer igjen, lukten av kull i nesen og lokfløyten som synger sine vakre toner ut over landskapet.

Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert landskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre. Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner nøye tilpasset landskapet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst.

Toget kjører den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon,

velkommen til å kjøre tog med flotte teakvogner og et imponerende damplokomotiv på Gamle Vossebanen ved Bergen. I år kjører damptoget alle søndager fra 2. august til 6. september. 

Pga coronarestriksjonene kan de bare forhåndsselge billetter på TicketCo, og de kan bare ta ombord passasjerer på Garnes Stasjon (bildet). Museet følger de pålegg om avstand, og vasking av vognene, som gjelder til enhver tid.

Avgang Garnes kl 11 og 14.30. pris kr 210/110

Museet Gamle Vossebanen gleder seg til å se dere på toget!