Arrangement

65ef109014cdc847b5beffdb_20240406-lille-asia-lag-din-egen-bok_3e3d08194ffbe6796308f3f7746b31ff.jpeg

LilleAsia på Lillelørdag

Ny verkstedserie på Litteraturhuset

Kan du forestille deg et liv i Asia, hvor du spiser hvert måltid med pinner, skriver med bambuspensel og snakker et språk som ikke inneholder en eneste bokstav? Hvis du er nysgjerrig på asiatisk kultur bør du ta turen innom vår nye verkstedserie Lille Asia.

Program:

6.4: Lag din egen bok. Med Yifeng Zheng

Tradisjonelt sett har boken vært et medium som skal formidle informasjon og kunnskap. Medierevolusjonen og digitaliseringen har imidlertid frigjort boka fra dens ansvar som kunnskapsformidler, på samme måte som fotografering frigjør malere fra deres ansvar som dokumentarister. Nå begynner flere og flere å lage bøker selv som et kunstuttrykk. Den kinesiske designeren Yifeng Zheng skal lede en workshop der vi lærer å lage en enkel bok.

1.6: Kawaii med Kawai. Kawaii (japansk: かわいい eller 可愛い ) kalles gjerne “the culture of cuteness”, der det søte og uskyldige dyrke.. Kawaii-estetikken har blitt en fremtredende kvalitet innen japansk kunst. Den japanske kunstneren Misaki Kawai og datteren Poko skal lede et verksted hvor den japanske søtheten er hovedingrediensen.

Anbefalt alder: fra seks år (familiearrangement).

For å være sikret plass kan dere melde dere på i forkant.

Kr 50 per familie. Påmelding