Arrangement

612625c7dd9b467fd2277fea_2021.09.18-All verdens eventyr-p-800.jpeg

"All verdens eventyr"

Lørdag 18.sept har Litteraturhuset premiere på en ny serie for barn. 

"All verdens eventyr" er arrangementsrekke hvor vi tar barna med på en reise rundt i verden for å høre hvilke fortellinger som blir fortalt i andre kulturer og i andre klima.

Å fortelle historier har vært viktig for alle mennesker til alle tider. Eventyr finnes over hele verden, og det er ingen som eier dem. De tilhører alle, og ulike land har ulike varianter av de samme fortellingene.

Først ut i rekken er Abu Adonaba som kommer til Litteraturhuset lørdag 18. september kl.12.00 for å fortelle eventyr fra Ghana.

Han kommer selv fra Ghana, Vest-Afrika og har bodd i Bergen siden 1998. Abu Adonaba er en formidabel formidler av afrikanske musikk- og dansetradisjoner og han organiserer konserter, forestillinger, kurs og verksteder for både barn og voksne.

Bestill billetter her!

Lørdag 9. oktober kommer Ben Wenhou Yu og Yilei Wang for å fortelle eventyr fra Kina, som er landet de begge kommer fra. Ben Wenhou Yu og Yilei Wang er brennende opptatt av kulturutveksling mellom Kina og Norge og har grunnlagt organisasjonen Northing med dette som formål. I 2019 startet de også forlaget Kinakaal, som utgir tospråklige bøker på kinesisk og norsk. Ben er utdannet arkitekt, og Yilei er designer.

Her kan barna glede seg til noen flotte verkstedsaktiviteter etter fortellerstunden.

Bestill billetter her!