Arrangement

fjellkryp.jpg

Under bakken

Installasjonsverksted med kunstpilotene i Nygårdsparken og Nordnesparken

"Tenk deg at du er et tre, dypt forankret i grunnen – hva ser du der nede?".

Bli med å skap en utendørs installasjon med tegninger og figurer av livet under bakken.

Mellom høyreiste trær med utsikt mot Langedammen i Nygårdsparken, og havet i Nordnesparken, spenner vi opp et stort lerret som skal fylles med tegninger og svevende figurer laget av deg. Utfordringen er å innta naturens perspektiv, og å følge røttenes vei ned i bakken og havet. Hva ser du der nede?

Vi starter med å lete etter pinner og naturmateriell som kan brukes til å formidle skjult liv under bakken. Pinner kan tegnes av, og brukes som utgangspunkt for underjordiske figurer som kryper og flyr foran, og på lerretet.

“Hva med en forsteinet øgle, en forhistorisk blekksprut, eller et kryp med lange bein og blinde øyne?”.

Gradvis fylles installasjonen med dine forestillinger om naturens fantastiske skapninger. Som del av verkstedene stilles “Under bakken” ut i Nygårdsparken i juni/juli, og i august i Nordnesparken.

Del 1 i Nygårdsparken
Gratis, utendørs tegne- og figurverksted: Lørdag 02.07 og søndag 03.07 kl 12-15. Utstilling: Torsdag 30.06 – tirsdag 05.07. Sted: Nygårdsparken øvre del, ved Langedammen.

Del 2 i Nordnesparken
Gratis utendørs tegne- og figurverksted: Lørdag 06.08 og lørdag 13.08 kl 12-15. (Alternativt lørdag og søndag 06.08 og 07.08, eller lørdag og søndag 13.08 og 14.08 avhengig av været). Utstilling: Lørdag 06.08 – tirsdag 16.08. Sted: Nordnesparken nedre del, i nærheten av Havforskningsinstituttets buede bygning.

Prod.: kunstpilotene

I Nordnesparken i samarbeid med Akvariet i Bergen.

Støttet av Bergen kommune, Sparebanken Vest, Fana Sparebank og Norsk kulturråd.

Web: facebook.com/kunstpilotene
Instagram: @kunstpilotene

 

BILDE OVER: Fra installasjonsverkstedet “Insekthub” med Ågotnes skule, 2022. Installasjon med insektfigurer utstilt i naturen ved skolen. Foto: André S. Marandon/kunstpilotene. 

BILDE ØVERST: Fra installasjonsverkstedet “Fjellkryp” med Fløyfjellet naturbarnehage, 2021. Tegning med fjellkryp utstilt i skogen på Fløyen. Foto: André s. Marandon/kunstpilotene.