Arrangement

Snøprinsessen_face.jpg

Jul på Bryggen – i dag!

Lørdag 26. november kl 11.15–14.15 inviteres byens barnefamilier til historiske førjulsdager på Bryggen i Bergen. Møt Snøprinsessen og ta familiebilder til årets julekort sammen med henne. Musikaljentene er tilbake på Bryggen med utdrag fra forestillingen «Julens magi» kl. 11.45 og 12.30

Kom i julestemningen under «Jul på Bryggen» – en kortreist førjulstradisjon som gir inngang til Bryggens hemmeligheter og førjulsopplevelser med historisk sus.

Lokale kunstnere og kunsthåndverkere holder verkstedene sine åpne. Her kan du finne de unike julegavene du ikke finner andre steder. Gå ikke glipp av konditor-student, Agnes, sine julekaker. Barn i Byen byr på gratis kaffe og gløgg.

I november og desember kan dere også bli med på vandreteateret Gaven er borte, eller på nattevandring i tussmørket på Bryggen. På Schøtstuene og Bryggens museum kan du oppleve julen slik den var i gamle dager. Få også med dere juleverksted hos Bergen Husflidlag.

Hovedarena: Jacobsfjorden/Bellgården, Bredgården og Bryggestredet, samt Schøtstuene og Bryggens Museum

Foreløpig program:

Møt Snøprinsessen:
Lørdag 26. november, kl. 11.15–14.15
Årets julekort? Ta bilde av Snøprinsessen, sammen med barna, i sleden foran midthuset i Jakobsfjorden.

Julens magi:
Lørdag 26. november, kl. 11.45 og 12.30
De voksne har glemt julen. Kan Mille og Jenny beseire Skumringsheksen og vinne julen tilbake? Tradisjonen tro så spiller Musikaljentene utdrag fra musikalen Julens Magi, foran Midthuset mellom Jakobsfjorden og Bellgården. Passer alle aldre. Gratis. Arr. Barn i Byen.

Bryggens Museum – Jul i Middelalderen:
Lørdager 26. november til 17. desember kl. 12–12.45
Bli med på en omvisning i utstillingen Under jorden med fokus på jul i middelalderen. Syns du førjulstiden er travel, koselig eller begge deler? Også i middelalderen var det fokus på juleforberedelser som ølbrygging, baking og vasking. Adventstiden var også preget av faste, så når julen endelig kom var kontrasten større enn i dag. Midtvinteren var gjerne en tid med mindre arbeid enn resten av året, og i Magnus Lagabøtes bylov står det at julefreden skulle vare i tre uker fra 21. desember. Kr.160/Barn gratis. Passer best for voksne og større barn. Arr. Bryggens museum.

Barneomvisning – Jul i Middelalderen:
Søndager 27. november til 11. desember kl. 12-12.40
Hva tror du barna i middelalderen gjorde i advents- og juletiden, lenge før det fantes sjokoladekalendere og julefilmer på TV? Hva pyntet de med til jul, hva spiste de? Og vet du hvorfor vi feirer Lucia-dagen 13. desember? Bli med på en omvisning på Bryggens Museum, hvor vi snakker om hvordan man feiret jul i middelalderen.
Passer for barn 6–10 år. Barn 3–17 år kr. 60/Voksne kr. 120. Arr. Bryggens museum.

Jul på Schøtstuene:
Onsdag 30. november kl. 17–18.30
Gammeldags jul med gang rundt juletreet og andre aktiviteter. Familiearrangement. Gratis inngang. Arr.: Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

Gaven er borte:
Lørdager 3. og 10. desember kl. 12 og 14
Vi er i Bjørgvin. Gyda har lyst å gi en gave til Torgeir. Plutselig er gaven borte! Da må alle hjelpe Gyda. Vandreteater hvor du inviteres med på en ferd innover i bryggegangene for å skaffe en gave. Her møter dere flere av byens innbyggere, noen til hjelp og andre til hinder. Etter vandringen inviteres du inn på Bryggens Museum og hvor du kan besøke utstillingen «Under Jorden» på egen hånd.
Varighet ca. 60 minutter. Oppmøte Bryggens Museum. Passer for barn over 4 år. Barn 3–17 år kr. 100/Voksne kr. 200. Arr. Bryggens museum.

Husflidverksted:
Lørdag 10. desember kl. 12–14
Bergen Husflidslag arrangerer gratis juleverksted for barn på Bryggen. Alle er velkomne! Bredsgården 1e i 3. etasje. Arr.: Bergen husflidslag

Detaljert program oppdateres her: https://www.facebook.com/julbryggen/events