Arrangement

Siljustøl-Lars-Annabel-2562-kopi.jpg

Åpne ører VI: «Når Valen danser»

 
NÅR VALEN DANSER
Hva skjer når en klassisk pianist møter en trommis? Annabel og Lars går på oppdagelsesferd i et pianostykke av Fartein Valen. I denne forestillingen stiller vi spørsmål ved hva det er som gjør musikk til musikk. Hvordan blir lyd til musikk? Hvorfor er stillhet er en del av musikken? 
Kanskje finner de sammen med barna noen mulige svar? Barna blir oppmuntret til å oppdage og utforske egne følelser som oppstår og aktiveres i møte med musikken. Det er morsomt, vakkert, lærerikt og det finnes ikke noe fasitsvar.
Ved Annabel Guaita og Lars Kolstad
Ca. 45 min.
Alder: 5-10 år med foreldre

 

Påmelding:

På grunn av Korona-situasjonen og krav til eventuell smittesporing, må alle deltagere registreres med kontaktinfo.
 
Påmelding: For å være sikker på plass må du melde deg på ved å følge påmeldingslenken over.
Hvor: Noterommet.
Max: 30 stykk.

 

Annabel Guaita har en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens pianomusikk. Hun arbeidet med å finne ulike måter å spille musikken på. Lars Kolstad er høgskolelektor i musikkpedagogikk og er også kjent som Trommelars og reiser rundt med bilen full av trommer. Hos ham blir musikken til i øyeblikket i en høyst levende og uforutsigbar prosess mellom mennesker med svært ulik musikalsk skolering. Annabel og Lars har således svært ulik bakgrunn og erfaring med musikk. Nettopp i krysningspunktet mellom disse to musikalske tilnærmingene finner de nye innganger til musikken sammen med barna.

Produksjonen er blitt til etter en bestilling fra Sveio Kommune der den har premiere under Valenfestivalen i april 2020.  Forestillingen er utarbeidet under et kunstneropphold Seanse, senter for kunstproduksjon i Volda høsten 2019. Instruktør: Anne Mali Sæther. Musikken vi spiller og lytter til er Fartein Valens klaverstykke Valse Noble fra Four Piano Pieces opus 22.