Arrangement

Den store krapylkonserten.jpg

Den store krapylkonserten 2023

nyMusikk Bergen har kvart år gleda av å presentera høstens vakraste musikkeventyr i form av eit storslått samarbeid med musikklinja og danselinja på Langhaugen videregående skole, Griegakdemiet, og Bergen kulturskole.
På Den Store Krapylkonserten byr me på rykande fersk dans og koreografi, og ei rekke urfremføringer av unge komponistar, fremført av unge musikarar og dansarar, utarbeida saman med Krapylbandet bestående av Sergej Tchirkov, Mari Grue Garcés og Anders Hannevold.
Unge komponistar frå Griegakademiet under ledelse av professor Dániel P. Biró skal komponere for blåseensembler fra Langhaugen under ledelse av Frode Jacobsen.
Dei yngste utøvarane er eit ensemble frå musikkteknologi på kulturskulen, som fremfører eigne improbaserte komposisjonar utarbeide saman med visuelle kunstfag på Bergen kulturskule.
Krapylbandet fremfører danseimprovisasjoner saman med Danseelever fra Langhaugen VGS under ledelse av Monica Reksten.

 

Program:
- Elever fra musikkteknologi fra Bergen kulturskole sammen med visuelle kunstfag på Bergen kulturskole.
- Kor fra kulturskolens Sang i sentrum jr. under ledelse av Eva Pfitzenmaier & Mari Garcés.
- Blåseensemble fra Langhaugen og Kongshaug vgs musikk linje fremfører komposisjoner av GA studenter. Under ledelse av Frode Jakobsen.
- Kor og ensemble fra musikklinjen på Langhaugen vgs under ledelse av Åsne Kvamme:
Tuning Meditation, Pauline Oliveros
Immortal Bach, Nystedt
- Elever fra danselinjen på Langhaugen vgs - improvisasjoner med Krapylbandet. Under ledelse av Monica Reksten
- Krapylbandet fremfører komposisjoner av studenter fra komposisjonstudiet på Griegakademiet.
- School of Noise - Dan Mayfield, og Lydgalleriet.

 

Kr 250/150/ gratis for barn under 13 år.

Kjøp billetter her
__________________
FAKTA:
nyMusikk Krapyl er alle nyMusikk Bergens arrangement retta mot barn og unge.
nyMusikk Krapyl har m.a. den faste konsertserien Biblioteksmusikken, som finn stad vekentleg på Bergen offentlige bibliotek, laurdager kl 14.00. Desse konsertane på biblioteket er ´vanlege´ nMB-konsertar tilrettelagd for heile familien, frå dei yngste til dei eldste. Anna viktig på Krapyl-agendaen er komposisjonsformidling til born, og det å involvera ungdomar aktivt - ei gruppe som lett blir forbigått elles i vrimmelen av tilbod for `born og unge`.
Krapylbandet er eit sirkulerande band med bergensmusikarar, som tolkar og framfører komposisjonar frå nyMusikk Krapyls komposisjonsskule, som regel under den årlege store Krapyl-konserten
Bergen Kunsthall