Arrangement

105901-1024x744.jpeg

Den Blå Steinen

Sommer, intriger, buekorps og Bergensmusikk

Foto: Kata Pasztor-Kiss

Den Blå Steinen er et helt nyskrevet stykke, en hyllest til Bergen og til musikere fra den vakre vestlandsbyen vår. Her får vi høre tolkninger av låter fra et knippe utvalgte bergensartister, med stor variasjon i sjangre og tidsperioder, vevd inn i en helt ny og spennende historie for hele familien.

Vi møter venninnene Renate og Camilla, som gleder seg til sommerferie, sykling, slush og late dager i bergenssolen. Men idyllen blir brutt da de to bestevennene glir fra hverandre, og Camilla finner seg nye venner i gjengen til klassens mest populære jente, Sara. Samtidig har Camillas stefar Espen store planer om å få ordføreren og byrådet med på noen vesentlige endringer i Bergens byrom. Vi blir også kjent med et buekorps bestående av barn som definitivt ikke synes buekorps er verdens kuleste aktivitet, til instruktøren Lars’ store fortvilelse. Vil bergenserne godta forandringene? Vil buekorpset greie å marsjere i takt? Og vil de to gode venninnene finne tilbake til hverandre før sommerferien er slutt?

Passer i utgangspunktet for alle aldre, men tematikken vil nok først og fremst fenge dem fra rundt seks år og oppover.

Manus: Mats Johannessen. Musikkarr.: Jørn Lavoll.

 Dette er en talentutviklingsproduksjon, en såkalt «Shakespire-produksjon». Dette er vår betegnelse på produksjoner som har som hovedmål at flere av våre teaterskoleelever skal få prøvd seg på scenen i en oppsetning, sammen med rutinerte, utdannede skuespillere. Vi har fokus på prosessen frem mot premieren, og på at alle medvirkende skal bygge seg opp erfaring og selvtillit som utøver. Vi dyrker frem nye talenter, eller spirer, om du vil. Disse produksjonene har ikke et like stort budsjett som våre hovedoppsetninger, og billettprisen er derfor noe lavere enn normalt. Likevel garanterer vi at små og store, foran og bak scenen, står på og gjør sitt ytterste for å gi publikum en god opplevelse.

tors 30.5 kl 17.30, søn 2.6 kl 15, man 3.6 kl 18.30 og tirs 4.6 kl 17.30 og 7.6 kl 16.30. Kr 150