Arrangement

Solur_i_Fyllingsdalstunnelen_Foto_Iver_Daaland_Ase.JPG

Tunnelløpet med sykkel og familiearrangement

Har du lyst å teste ut den nye gang og sykkeltunnelen?

Tunnelløpet er en del av åpningshelgen for gang- og sykkelveien fra Fyllingsdalen til sentrum, og vil starte etter den offisielle åpningen som begynner klokken 09.

Foreløpig program:
10.00 Oasen Tunnelløpet 3 km starter i Fyllingsdalen.
11.00 Oasen Tunnelløpet 5 km starter i Fyllingsdalen.
12.30 Tunnelløpet fortsetter med sykkelritt for barn i tunnelen. Obligatorisk påmelding.
13.30–15.00 Oppdag tunnelen! Gratis familieaktivitet hvor alle får mulighet til å gå gjennom og oppleve tunnelen for første gang. Ingen påmelding.

Se forøvrig hjemmesiden www.tunnellopet.no

 

Sykkelarrangement for barn

Det blir et uhøytidelig sykkelarrangement for barn (1.-7.trinn) i den nye gang- og sykkeltunnelen. Hvis du vil være blant de første som sykler inn i den nye tunnelen er det bare å melde seg på. Deltagelse er gratis. Det er ingen tidtaking eller konkurranse. For å kunne ha oversikt over hvor mange som kommer og kunne dele deltagerne inn grupper etter alder, er det det påmelding her.

Påmelding stenger onsdag 12.april kl 14

Selve sykkelløpet starter i tunnelmunningen v Oasen. Deltagerne sykler 1,5 km inn i tunnelen hvor det er et vendepunkt, og sykler samme vei tilbake til der de startet. Total lengde som skal sykles er 3 km. Sykkelarrangementet er beregnet for tohjulssykler.

Alle deltagere får medalje og i tillegg er det spennende trekningspremier på startnummeret.
Registrering og utdeling av startnummer finner sted i sekretariatet v Kiwi (bak Oasen) kl 1200-1215. Selve sykkelarrangementet starter kl 1230. Det blir medaljeutdeling og trekning av premier ved målgang.

Oppdag tunnelen 
Nysgjerrig på hvordan den flotte tunnelen ser ut? Mellom kl 1330 til kl 1500 blir det innslipp av alle interesserte fra Fyllingsdalssiden av den nye gang- og sykkeltunnelen. Gå gjennom tunnelen i ditt eget tempo, og løs artige oppgaver underveis. Det blir også kulturelle innslag. For små barn som tar med sparkesykkel/kick bike/trehjulssykkel blir det egen aktivitet i tunnelen. Retur med Bybanen fra Kristianborg (Minde) til Fyllingsdalen er inkludert i deltagelsen. Tunnelen er 3 km lang.
Det er ingen påmelding til familiearrangementet. Deltagelse er gratis.  

Transport

Vi oppfordrer deltagere til å reise kollektivt til startområdet. Bybanen har stopp like ved. Det er også gode buss forbindelser til Oasen Kjøpesenter. Parkering for bil tilbys gratis i parkeringsanlegget til Oasen Kjøpesenter.

 

Arrangører:

Tunnelløpet Bergen arrangeres av BFG Bergen løpeklubb og Fyllingen Friidrett.

 

 

(Foto: Iver Daaland Åse / Bybanen Utbygging)