Arrangement

-QL-Chalon 2018-copyright Marie Christine AKPABIE.jpg

Quartier Libre!

​Småfrekke seniorer i fri flyt.

​Trodde du at pensjonister flest helst ville sitte på en benk og se livet passere rolig forbi? Da har du ikke støtt på de fem gamlingene fra det franske kompaniet Planet Pas Net.

Fast bestemt på å omfavne det livet har å tilby, har disse fem godt voksne skaffet seg et etterlengtet frimminutt fra hverdagen, og nå kaster de ikke bort et eneste sekund. Jublende danser de med byen og følger dens rytme i en improvisert gateteaterforestilling – uanmeldt og der du minst venter det!

Kvintetten med gamlekarer og gamlekoner er kanskje litt medtatt, veik og nervøs, og har ikke lenger det samme grepet om hva som passer seg. De er en byrde for samfunnet, ja vel, men hva betyr vel det når enkle, barnlige gleder og en sterk utforskertrang gjør livet mer skinnende enn reklame?

På tur med denne gjengen kan et enkelt trinn fort bli til en avgrunn og en automatisk dør til et fryktelig fabeldyr. De er også kjent for å stikke av med rullatorer og mat de finner på veien. Blant tjuagutter og –jenter i Bergen by burde de føle seg helt hjemme.

 

 

 

MEDVIRKENDE
​Christopher Haesmans, Michaël Périé kunstnerisk og teknisk regi
Jérôme Bouvet regissør
Christophe Hardy masketeknikk
Martin Vasquez, Christopher Haesmans, Michaël Périé maskører
Laure Becquignon kostyme

 

(Foto: Marie Christine Akpabie)