Arrangement

Carte Blanche_But Then_Foto Bent René Synnevåg.jpg

But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)

Familieforestilling med Carte Blanche

Urpremiere fra Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Valgfrihet er vår tidsånds mantra. Men er våre valg egentlig våre egne valg?

Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt. Han har bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montréal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten.

For Gravel blir forestillingen først skapt i møte mellom mennesker. Scenen blir en arena for et kunstnerisk og sosialt eksperiment der karakterer bygges og viskes ut i en kamp mot egne mønstre. Denne motstanden er både tragisk og fin på samme tid.

– Jeg ser på en koreografisk idé som en melodi, og arbeidene mine kan sammenlignes med å lage en konsert. Jeg lager musikk ved hjelp av dans. Man kan kanskje si at jeg komponerer linjer som danserne framfører med sin egen stemme, i sin egen toneart, sier han.

Bak tittelen But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) skjuler det seg et ønske om å fremheve individets rolle i en verden full av motsetninger hvor skyldfølelse og feiring er to sider av samme sak, i et håp om at alt har en plan.

En god danseopplevelse kjenner ingen aldersgrense. Carte Blanche tilrettelegger for at både store og små kan oppleve profesjonell dansekunst sammen. Familieforestillingen But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) l vises i sin helhet, og det blir en kort introduksjon før forestillingen begynner.

Mandag 1. juni kl. 15.00

ARENA Studio Bergen

BILLETTER
Ordinær: 150
Honnør: 135
Barn: 100
FiB Fordel t.o.m. 11. mars:105
FiB Fordel f.o.m. 12. mars:120
BT Fordel: 112


MEDVIRKENDE
​Frédérick Gravel koreografi, lysdesign
Philippe Brault musikk
Indrani Balgobin kostyme
Ole Martin Meland, Caroline Eckly, Daniel Mariblanca, Mathias Stoltenberg, Dawid Lorenc, Irene Vesterhus Theisen, Aslak Aune Nygård, Tilly Sordat, Adrian Bartczak, Noam Eidelman Shatil, Guro Rimeslåtten, Karen Lynne Bjerknesli, Sebastian Biong, Timothy Bartlett dansere

SAMPRODUKSJON MED Carte Blanche​