Arrangement

Klovner Agora-kopi.jpg

Cirkus Agora er tilbake

Cirkus Agora 2022, hele Norges møteplass:
- Gleder oss stort til å være på veien igjen!

Glitrende artisteri. Enorm spenning under cirkuskuppelen. Morsomme klovnerier og et ”klesbytten” i høyt tempo. Stolte ponnier og festlige hunder. Dette er noen av godbitene direktør Jan Ketil Smørdal presenterer når Cirkus Agora endelig kan reise ut på veien igjen etter å ha vært corona-stengt i to år.

- Dette blir en stor og fargerik sagflisfest med lys, fengende musikk, befriende latter og glitrende artisteri i vårt flotte cirkustelt som også for året inneholder helt nye stoler og tribuner slik at publikum skal sitte komfortabelt, med et svært godt innsyn til manesjen sier Jan Ketil.
For hør bare – her er noe av det Jan Ketil presenterer i år: Grasiøst luftnummer, fem søte ponnier, kostymeskift som gir deg hakeslepp, stjernejonglør, festlige hunder i munter lek, håndstandskrobatikk i verdensklasse, fotjongelør i forrykende tempo, nervepirrende spenning i washingtontrapez høyt oppunder cirkuskuppelen og ikke minst verdenskjente klovner.
- Agora reiser land og strand rundt og lager underholdning der du bor. Det er få ting som kan begeistre så mye som cirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne, gjøglerne er opphavet til all moderne underholdning, sier Jan Ketil.


Agora er et gresk ord og betyr «møteplass». Et navn som, for å si det mildt (!), har bydd på utfordringer under covid-19.
- Vi har savnet vårt fantastiske norske publikum. I to år, siden den raske og dramatiske avlysningen av premieren i mars 2020, har vi spurt oss: Kunne vi lage et Agora igjen – en møteplass for liten og stor, gammel og ung, uansett bakgrunn? Eller ville pandemien sette sluttstrek for klassisk, turnerende cirkus i Norge – som kommer dit folk bor? Vi har vært redde. Redde for aldri å underholde vårt fantastiske publikum igjen. Men nå er vi her på vår unike møteplass, sier Smørdal.

Les mer og bestill billetter her

Forestillinger fra 8.4–1.5 på Nymark ved Brann Stadion.

 

(Foto: Didier Houisse)