Arrangement

Brannutstillingen_BT_03_web-kopi.jpg

Byen og laget

Gullet kom hem, og Bymuseet er tilbake med 2. omgang av vår populære utstilling om byen og laget i våre hjerter.

Klar for avspark?

Nå kan du oppleve stadionstemningen på Bryggens Museum! Gjennom en aktiv og spennende utstilling presenteres byen og lagets utvikling gjennom de siste hundre årene. Opplev Bergens og Branns historiske oppturer og nedturer i tekst, bilder, lyd og film.

Byen er Bergen og laget er Brann, heter det i sangen. Men hva er det egentlig med Brann, og hvem er nå disse bergenserne? Og hva har de vært for hverandre?

 Med utgangspunkt i fem øyeblikk i Branns historie ser vi på forholdet mellom byen og laget. Underveis har vi latt oss inspirere av Branns egen klassiker: Byen é Bergen og laget é Brann, stedet e stadion og syng alle mann er rammen for vår utforskning av de utvalgte øyeblikkene.

 Dette er ingen komplett historie, verken om Brann eller Bergen. Men ved å stoppe opp ved noen utvalgte øyeblikk tror vi at vi kan komme på sporet av noe særegne ved både byen og laget - og måten de henger sammen på. I tillegg tar vi et også sveip igjennom byen og lagets historie fra stiftelsen og frem til i dag, gjennom oppturer og nedturer.

Hva hadde Bergen vært uten Brann? Og kan vi tenke oss et Brann uten Bergen? Kanskje handler det om lidenskapen og den bergenske begeistring? Eller er det ironien, stadions «visst faen gjør vi det, som i 1963», som best fanger byens ånd? For hele Stadion vet, og hele byen vet, at verken byen eller laget er riktig så strålende som vi sier.

 

Aktivitetsutstilling med spill

 Utstillingen inneholder flere gøye aktiviteter for store og små. Prøv deg på triksing og test konkurranseinstinktet i spillsonen!

 Her finner du stiga-fotballspill, flipper-fotballspill, playstation med FIFA-konkurranser og en egen triksebane. Bli med på konkurranser og aktiviteter gjennom hele utstillingsperioden. Er du heldig kan du treffe på en av Branns esport-spillere!

Utstillingsperiode 24. november 2022 – 16. april 2023.

Åpningstider

2. januar - 31. mars:
Daglig 11.00 - 15.00
*Torsdag 11.00 - 18.00
1. april – 16. april:
Mandag – fredag 10.00 – 15.00 *Torsdag 10.00 – 18.00
Lørdag – søndag 10.00 – 16.00 8. – 10. april (påske):
11.00 – 15.00

Kjøp billetter her

Voksne kr. 160

Barn under 18 år gratis (barn under 14 år må være i følge med en voksen)

Studenter halv pris

BT Fordel - 25 % for inntil 2 voksne

 

(Foto: Barn i Byen / Tove K. Breistein)

Ledsagerbevis

Aktivitetskortet