Arrangement

Konsertsirkus.jpg

Konsertsirkus!

Hvordan kan vi lytte sammen som familie?
Borealis – en festival for eksperimentell musikk 
Familiearrangment: Konsertsirkus! 
Lørdag 7. mars, 14.00–17.00 
Bergen Arkitekthøgskole, Sandviksboder 59-61a
Presentert i samarbeid nyMusikk Bergen og Bergen Arkitekthøgskole
 
Tekst om: 
Lyden av skulpturer i metall, korsang i en industriell katedral, lydsafari med din egen stemme: Kom og utforsk nye lydverdener med oss! En ettermiddag med avslappende konserter like mye for de yngste lytterne som de eldre, og for alle som liker å innta den eksperimentelle musikken i uformelle, og litt uvanlige omgivelser.
I jakten på å skape et lokale der alle lyttere kan ha glede av festivalen – uavhengig av tålmodighetsterskel – tar Konsertsirkus! i 2020 for første gang over Bergen Arkitekthøgskole. Fra opprinnelig å ha vært en gigantisk kornsilo, skjuler nå denne utrolige bygningen mange lydlige hemmeligheter. Bli med og utforsk dem alle sammen!
I hovedarealet viser vi i samarbeid med nyMusikk Bergen verdenspremieren på musikk for to digre lydskulpturer av Sverre Hoel – Bjella Donna og Gong Gregor. Disse to fargerike, tunge metallobjektene som vanligvis pryder byrommet, vil blir fraktet til Bergen Arkitekthøgskole ens ærend Borealis, og brukt som utgangspunkt i musikk komponert av Solveig Sørheim, Else Olsen S. og Kjell Samkopf. Verkene fremføres av hendene til utforskende, kvikke perkusjonister, akkompagnert av flere el-gitarer! Et annet sted i bygningen kan du ta den magiske heisen (eller om kondisen din tillater det, trappene!), og oppdage en katedral av lyd, der utsikt over fjorden kapsles inn av de himmelske stemmene til sangensemblet Tabula Rasa, eller hva med å dra på lydsafari i kjelleren?
Absolutt alle er velkomne på Konsertsirkus!. Det er rikelig med plass til barnevogner. Konsertene er bare 20 minutter lange, og blir fremført flere ganger i løpet av dagen. Kom og gå som det passer deg!
Kle deg varmt! Egen cafe med drikke og godt for små og store.