Arrangement

Bæretur til Brushytten 25.04.16, Aleksandra Kamieniecka.jpg

Søndagstur til Ankerhytten

Bli med Turlaget på fellestur

Bli med Barnas Turlag Bergen på en artig tur til Ankerhytten og bli bedre kjent i byfjellene. Turen er gratis og åpen for alle!

Oppmøte: Parkering ved Sandviken sykehus kl. 11:00

Turbeskrivelse
Turen går i spennende terreng. Her kan store og små utfordre seg i bratte bakker. Oppe på Sandviksfjellet får man følelse at man er på skikkelig fjelltur selv om vi bare er et steinkast fra byen.

Turen starter ved Sandviken sykehus. Vi går opp Munkebotnvatnet. Nord for vannet tar vi til høyre og følger en sti oppover forbi Ravneberghytten og Sadvikshytten. Vi fortsetter oppover og etterhvert finner stien som tar oss til Ankerhytten. Fra hytten følger vi stien nedover mot Storavatnet. Retur via grusveien til Munkebotnvatnet videre ned til Sandviken sykehus. Vi stopper ved Sandviskhytten for å ha en matbit og vi tar en pause ved Ankerhytten for å utforske nærområde. Turen er på ca 6 km med stigning på 400m.

Ankerhytten ligger på Sandviksfjellet nedenfor fjellet Kvitebjørnen i Bergen. Den ble bygget i 1898. Ankerhytten har fått en spesiell tilknytning til Bergens krigshistorie i forbindelse med eksplosjonen på Vågen 20. april 1944. En del av ankeret fra båten "Voorbode" som eksploderte landet bak hytten ca. 3 km i luftlinje og over 400 moh fra eksplosjonsstedet.


Gratis, men krever påmelding
Mer info og påmelding: www.bergenoghordalandturlag.no