Arrangement

Bombekrater_0180_web.jpg

«Farfars Bombekrater» og utstilling og verksteder

Barnelørdag på Barnas Kulturhus med forestilling og dropp-inn verksteder.

LØRDAG 12. oktober

13-13.45 FORESTILLING
Farfars Bombekrater: En sterk og viktig forestilling om krigen i Norge. Lys Levende Adele. Fra 5 år. Dette er et stykke norsk krigshistorie tilrettelagt for barn. Forestillingen «Farfars bombekrater» er basert på Adele Lærum Duus sin bok* om hennes farfars opplevelser under andre verdenskrig. Adele gjør en imponerende innsats ved å bekle alle rollene i stykket. Med referanser til sin egen familie, er dette en unik mulighet for barn til å få et innblikk i enkeltmenneskets hverdag, der trygghet må vike for det uforutsigbare.
* Boken, forestillingen er basert på er illustrert av Elisabeth Moseng.
Etter forestillingen kan du se utstillingen «Tidsminner» med gjenstander fra krigen.

13.45-16 Utstilling og VERKSTEDER

Tidsminner: Utstilling av gjenstander fra andre verdenskrig. Fra 3 år.
Surrealistisk collage: Virke­lighet og ­fantasi smeltes sammen i overraskende og usammenhengende bruddstykker. Bastian Danielsen. Fra 3 år. Vi lager drømmeaktige og morsomme bildecollager. Fantasien får fritt spillerom.
Reggaerytmer: Bli med på en reise i en av musikkens aller gladeste sjangre. Stig van Eijk. Fra 3 år. Reggaemusikken er en av musikkens aller gladeste sjangre. Stig van Eijk er en stor pådriver av denne musikken, og på dette verkstedet tar han barna med på en reise til musikksjangerens opphav. Det blir både improvisering, læring, spille- og sangglede. Her gjelder det å slippe seg helt løs ved hjelp av varme rytmer. Kanskje vi kan lage reggaeversjoner av våre kjente julesanger?